Nazomeren in Naturdorf Oberkühnreit in Nationaal Park Hohe Tauern

0

Het chaletdorp Naturdorf Oberkühnreit ligt aan de voet van de Wildkogel, aan de zonnige kant van Nationaal Park Hohe Tauern. Als je ’s aan het eind van de middag thuiskomt na een mooie fietstocht, werpt de zon de laatste stralen op de hoogste bergtoppen en knettert het hout al in de kachel.

Mooi: de Grossglockner High Alpine Road

Fietsen rond Großvenediger, Großglockner en Hohe Tauern

In het najaar geniet je hier extra van de prachtige uitzichten op de Großvenediger en de Großglockner. Nu de herfst zijn mooiste kleuren toont in Naturdorf Oberkühnreit, begint eigenlijk het ideale wandel- en fietsseizoen. In de vele berghutten en herbergen op de almen kunnen je nog eens genieten van verse almboter, kaas, spek, boerenbrood en paddenstoelen. Rond de tijd van de Almabtriebe, wanneer de koeien feestelijk van de bergweide worden gehaald, vieren ze in het dal het Salzburger Bauernherbst en het oogstfeest. Alle info over fietsen in de regio vind je hier op deze pagina.

Prachtig uitzicht vanuit het huttendorp

De zonnige kant van de bergen

De acht chalets van Naturdorf Oberkühnreit liggen boven Neukirchen am Großvenediger, op het ‘zonnebalkon’ van de Wildkogel. Op het zuidelijk gerichte terras van je chalet geniet je ’s avonds bij je thuiskomst van de milde herfstzon. En als de zon achter de bergen verdwijnt, kom je weer op temperatuur in de saunahut van alpenden met natuurlijke zwemvijver en rust- en yogaplekken. In de gezellige houten chalets kun je met vier tot acht personen terecht.

De knusse chalets zijn ook in het najaar een leuke uitvalsbasis

Chalets met ontbijt, diner en streekwinkel

Heb je geen zin om zelf te koken, laat dan gastvrouw Anika Ensmann-Heim dat voor je doen. In de Naturdorfkeuken maakt ze de lekkerste Kaspressknödel, Kasnockn, Bauernbratl, wienerschnitzel of spareribs klaar en levert ze af in het chalet.  De volgende ochtend hangt een mand aan de deur met gebak, boter, gekookte eieren, theemelanges, jam en imkerhoning uit de Naturdorfwinkel. Een goede start van een mooie dag op de fiets! Kijk voor meer informatie hier op Naturdorf.

Als de zon schijnt pik je ‘m hier meteen mee vanaf je terras

Beeld: Naturdorf Oberkühnreit

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.