Slapen in een kerk aan de nieuwe Golden Valley Pilgrim Way

0

Budgetvriendelijk op avontuur: wandelen of fietsen langs de nieuwe Golden Valley Pilgrim Way in het Britse Herefordshire, met onderweg overnachtingen in de kerk! Voor maar £ 20 per nacht kun je slapen in de kerkjes langs de route.

Het pelgrimspad leidt door een prachtig authentiek landschap

Fietsen over pelgrimspaden

De route volgt oude paden die beginnen en eindigen bij de kathedraal van Hereford. Het pad verbindt de Wye Valley met de Golden Valley en de bloemenweiden en uitlopers van de Black Mountains. Een kleine 100km voert het wandelaars en fietsers langs appelboomgaarden, heilige plaatsen, verwoeste kastelen, heilige bronnen en Arthur-legendes. Onderweg ontdek je ook boerderijen die lekkers als cider en ijs produceren. Het landschap is hier lekker gevarieerd, met zacht beboste rivierdalen en adembenemende uitzichten op berglandschappen. Je komt zelfs langs een paar plekken waar je kunt wildzwemmen.

Je hotel voor vannacht!

Slapen in Middeleeuwse kerkjes

Voor een gesuggereerde donatie van £ 20 per persoon kun je overnachten in een van de negen middeleeuwse kerken langs de route. In elke kerk kan een prachtig geïllustreerd pelgrimsbewijs (paspoort) worden afgestempeld. Op één na staan ​​al deze kerken in dorpen met leuke landelijke pubs waar je aan het einde van een dag lekkere streekproducten kunt proeven.

Beklim de kerktoren voor een prachtig uitzicht

Ontdek de vele landweggetjes

Er is ook een 2/3-daagse route die ook begint en eindigt bij de kathedraal van Hereford. Wil je nog meer van de omgeving zien, kies dan voor de fietsroute van dik 200km die ook de kleine landweggetjes van het gebied meeneemt. Meer informatie vind je op abbeydoredeanery.org/gvpw

Beeld: Golden Valley Pilgrim Way

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.