Nazomeren in een waterlodge van Pean-buiten + routetip

0

Leuke verblijftstip: Pean-buiten, een klein vakantiepark in Friesland aan het water. Er zijn twaalf lodges, deels met eigen terras en steiger aan de Wijde Ee. Je bent tussen weilanden, het Peansterbosk en het grote niets en fietst zo de Alde Feanen in.

Heerlijk zomers, die waterlodges – je huurt er meteen een sup of elektrische sloep bij

Nazomeren in Pean-buiten

Pean-buiten is echt een ontdekking. Geen eenheidsworst, maar uniek ontworpen vakantiehuizen. Gemene deler zijn de grote ramen, zodat je binnen ook kunt genieten van buiten. Door de houtkachel is dit het hele jaar door een fijne uitvalsbasis. Elk huis heeft een ander interieur met speelse elementen, frisse kleuren en echte planten en veel huisjes hebben een steiger en terras aan het water.

Ook knus later in het jaar, met de loeiende houtkachel

Bootje huren bij Grou

Pean-buiten ligt centraal in Friesland, aan open vaarwater in Nationaal Park De Alde Feanen. Rustig, met veel privacy voor ieder huisje en zonder ernaast geparkeerde auto’s. Natuurlijk ga je hier ook even het water op. Kies uit zeilen met of zonder schipper, of voor een elektrische sloep. Zo vaar je eenvoudig even naar Grou om een terrasje te pikken.

Lekker plekje om na te genieten van je fietstocht

Routetip: Pontjesroute Alde Feanen

Een prachtige route om te rijden is de 45 kilometer lange Pontjesroute De 8 van Grou’. De route loopt in een acht, dus je kunt ‘m ook over twee dagen uitsmeren. Onderweg steek je maar liefst vijf keer het water over met een pontje, altijd leuk!

Je ontdekt de mooiste plekjes in het uitgestrekte het laagveenmoeras van Nationaal Park De Alde Feanen, met een oppervlakte van bijna 4.000 hectare. De route brengt je langs natuur, culturele hotspots en watersportdorpen. Je ziet ook veel vogels: er broeden wel honderden soorten in De Alde Feanen. Onderweg kun je regelmatig afstappen bij rustpunten, picknicktafels en terrasjes.

Proosten op een mooie dag

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.