Zomerse logeeradresjes dichtbij huis + fietstips

0

Om er even helemaal uit te zijn, hoef je niet ver te reizen of lang van huis te zijn. In Nederland en net over de grens in België vind je volop mooie plekken. Of je nu een stad wil verkennen of terugschakelen in de natuur: er zijn prachtige adresjes voor een nachtje weg waar je zó bent!

Vakantie in eigen land: niks mis mee

De afgelopen jaren kiezen steeds meer mensen voor een break in eigen land of net over de landsgrenzen. Ben je toe aan een korte getaway? Bij deze prachtige hotels staat zorgeloos genieten centraal. Wordt het een boutique hotel, een overnachting in een bruisende stad of ga je voor een landelijk gelegen plek om tot rust te komen?

Botanic Sanctuary Antwerp

Op een van de mooiste plekken van Antwerpen ligt het 5-sterrenhotel Botanic Sanctuary Antwerp, verscholen achter de eeuwenoude muren van een botanische tuin. Een super-de-luxe ‘one of a kind’ hotel met maar liefst 3 sterrenrestaurants. De Botanic Health Spa verdient een speciale vermelding: deze mooie spa gebruikt de nieuwste duurzame technologieën en ligt verscholen in de botanische tuin van Antwerpen. Op de fiets zit je zo in het centrum.

Boutique Hotel Lytel Blue

Verwonder je over de weidse groene omgeving als je aan komt rijden bij Boutique Hotel Lytel Blue in Riethoven, niet ver van het bruisende Eindhoven. Het kleinschalige hotel wordt gerund door gastvrije eigenaren, met hart en ziel. Bij de inrichting is bewust gekozen voor de kleur (en naam) blauw: die geeft rust en helderheid. Kies voor de standaard Blue Room is, de plasticvrije Special Blue Room of de Blue Suite met vrijstaand bad en eigen pantry. Vanuit het hotel trek je op de fiets de landelijke omgeving van Riethoven in. Hier ontdek je mooie musea (Van Gogh centrum in Nuenen!) of verken de levendige stad Eindhoven. Tegenover Lytel Blye ligt het leuke restaurant Vandeijk, gevestigd in een monumentale boerderij.

The James Hotel

Het hippe design hotel The James ligt in het centrum van het altijd levendige Rotterdam. Dit hotel past precies bij de havenstad: trendy ingericht, een tikje gewaagd en vooruitstrevend. Het driesterrenhotel heeft een rijke en luxueuze uitstraling en een hoog serviceniveau. De medewerkers voorzien je graag van de beste tips om alles uit je verblijf in de stad te halen. Als je wilt uitpakken ga je voor een suite met eigen zitje en uitzicht op de stad. In Rotterdam hoef je je geen seconde te vervelen, want in deze stad gebeurt altijd iets. De keuze aan restaurants alleen al is enorm. Het leuke aan Rotterdam is ook dat je op de fiets gemakkelijk echte hightlights meepikt als Kinderdijk en de haven.

Hotel Haarhuis

Met trots mag Hotel Haarhuis, gelegen in Arnhem, zich sinds dit jaar het enige 5-sterrenhotel van de stad noemen. Het werd oorspronkelijk opgericht als koffiehuis door de familie Haarhuis. Onder één dak biedt Hotel Haarhuis nu verschillende concepten, waaronder de BLOU Rooftop Bar, HOEK Koffie & Patisserie, de wijnkelder The Storage en het splinternieuwe restaurant LOCALS. Het restaurant teelt haar eigen groenten en kruiden in een Vertical Farm. Hotel Haarhuis heeft onlangs de Green Key Gold-certificering ontvangen, dat aantoont dat het hotel zich maximaal inzet voor milieubesparing. Zo maakt de centrale ligging tegenover het Centraal Station het voor alle reizigers makkelijk om met de trein te komen. Hiervandaan maak je prachtige fietstochtjes over de Veluwe, langs de IJssel of naar het ook al zo leuke Nijmegen.

Beeld: MissPublicity

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.