Fietsagenda 20 augustus: de Bike-Beer-BBQ, gezellig en lekkker kleinschalig

0

Voor in je fietsagenda, dit leuke, kleinschalige evenement dat we getipt kregen: de Bike-Beer-BBQ op zondag 20 augustus in Groenlo. Het unieke aan dit evenement? De saamhorigheid: allerlei soorten fietsers genieten samen van gezelligheid en van elkaar. 

De locatie: Brouwersnös brouwerij en proeflokaal, destijds de villa van de familie De Groen – eigenaren van de Grolsch-bierbrouwerij

Bike-Beer-BBQ in Groenlo

RTCG Groenlo organiseert dit evenement samen met hun clubsponsor Brouwersnös, een kleine brouwerij die is gevestigd in de villa waar vroeger de familie De Groen woonde, destijds eigenaren van de Grolsch-bierbrouwerij. De Grolsch fabriek stond vroeger naast de villa.

De opzet van het evenement sluit precies aan bij de naam: eerst lekker fietsen, dan gezellig een ambachtelijk gebrouwen biertje (of wijntje of frisje) drinken en vervolgens genieten van een vers bereid gerecht van de BBQ.

Ieder type fietser twee routes

De deelnemers komen met de racefiets, gravelbike, e-bike of stadsfiets. Voor elk type fiets zijn er twee routes door het Achterhoekse coulissenlandschap: 80 en 60 kilometer voor de racefiets, 70 en 45 kilometer voor de gravelbike en 50 en 35 kilometer voor de ‘gewone’/elektrische fiets. De gravelaars en racers krijgen de route als gpx-bestand en de routes voor de gewone fietsers/e-bikers zijn volledig uitgepijld.

Starten kan tussen 9.30 en 10.30 uur. De prijs is 25 euro per persoon. Dat is inclusief een kop koffie of thee met wat lekkers voor vertrek, een ambachtelijk biertje (of ander drankje), een royaal gerecht van de BBQ en een gpx van alle zes routes, zodat je later ook een andere route kunt rijden.

Deelnemers komen met de racefiets, gravelbike, e-bike of stadsfiets

Wat dit evenement echt uniek maakt

Wat het evenement écht uniek maakt is dat allerlei soorten fietsers – uit de regio en ver daarbuiten – samen genieten van gezelligheid en van elkaar. De sfeer na de fietstocht is onovertroffen: een van saamhorigheid. Samen genieten de deelnemers van datgene wat ze leuk vinden en wat ze verbindt: fietsen en de fiets. Van de ergernissen die je op het fietspad soms ziet, is niets terug te vinden. Mensen schuiven samen aan tafel, proosten met elkaar, delen ervaringen. De eerste editie trok net geen honderd deelnemers, inmiddels zijn het er bijna 200: lekker gezellig en kleinschalig. Aanmelden kan HIER VIA FIETSSPORT

Van de ergernissen die je op het fietspad soms ziet, is niets terug te vinden

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.