Nieuw fietshotel in Mecklenburg-Vorpommern plus gravelbikeroutes

0

Zin in een offroad fietsvakantie? Fietsparadijs Mecklenburg-Vorpommern lanceert 16 avontuurlijke gravelbikeroutes. Een bijzondere manier om deze regio vol meren, kustgebied en natuurparken te ontdekken. Naast deze routes vind je er ook klassiekers als Berlijn-Kopenhagen en de Velo Classico-toertocht.

Promenade Krakow am See, aan de fietsroute Binnensee

Offroad door het Mecklenburgs landschap

Gravelbiken blijft onverminderd populair en Mecklenburg-Vorpommern is een gebeid bij uitstek om offroad de natuur in te duiken. Je vindt er tal van gravelbike paden, denk aan routes door het Feldberger merengebied en door de bossen bij Neustrelitz. Samen goed voor 1000 kilometers offroad fietsplezier. De meeste routes starten bij treinstations. Meer informatie vind je op outdooractive.com en off-to-mv.com

Fietshotel bij Schloss Schwerin

Recent opende Zweirad Hotel Lenné de deuren, een exclusief fietshotel vlakbij Schloss Schwerin. Naast fijne kamers, een spa en een goed restaurant heb je er e-bike verhuur en een fietswerkplaats.

Vintage fietsen met de Velo Classico

Ook bijzonder: de achtste editie van de Velo Classico van 8 tot 10 september 2023 in Rumpshagen. Voor een weekend (verhard) fietsen in retrostijl op klassieke racefietsen, gehuld in bijbehorende vintage fietskleding, dwars door het hart van het Mecklenburgse merengebied. Je kiest uit vier routes tussen de 30 en 110 kilometer, langs typisch Mecklenburgse dorpen, oude landhuizen en stille meren waar vogels zich thuis voelen.

Koersen tussen Kopenhagen en Berlijn

Voor een uitgebreide kennismaking met Mecklenburg-Vorpommern doe je de langeafstandsroute Berlijn-Kopenhagen, die bijna 260 kilometer door de deelstaat meandert. De in totaal 680 kilometer lange route verbindt twee hippe Europese steden en mixt natuur, cultuur en historie. Je rijdt langs Mecklenburgse weides, meren, musea zoals het Schliemann Museum in Ankershagen en prachtige stranden in onder meer badplaats Warnemünde aan de Oostzeekust. De ongeveer 50 Bett+Bike-locaties langs de route zijn een ideale uitvalsbasis na een dag flink doortrappen.

Fietsroute bij Zehdenick, perfect picknickplekje!

Praktisch

Mecklenburg-Vorpommern ligt op zo’n 700 kilometer afstand vanaf Nederland en is prima te bereiken met de trein. De duizenden fietskilometers die de deelstaat telt zijn verdeeld over 9 langeafstandsroutes, van 335 tot 695 kilometer lengte, 21 rondritten en enkele korte themaroutes. In de fietsportal zijn uitgebreide tips en routes voor een gevarieerde fietsvakantie te vinden. In Mecklenburg-Vorpommern zijn door de hele regio fietsverhuurders en fietswinkels te vinden. Hotels, pensions, campings en restaurants zijn helemaal ingesteld op fietsers.

 

Campingpark Himmelpfort aan de Stolpsee fietsroute

Beeld: (c) TMV/Tiemann, Toerisme Mecklenburg-Vorpommern 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.