Tip: klein luxehotel in de Zuid-Tiroolse wijngaarden

0

Een super adres om jezelf eens in de watten te leggen, het luxe Italiaanse Hotel Golserhof. Te midden van de uitgestrekte wijngaarden boven Merano geniet je hier volop van de mooie uitzichten. Luxe ja, maar niet te chique: een gastvrij adresje, in een super fietsgebied!

Prima plekje om bij te komen van een mooie fietstocht.

Loungen op een dakterras tussen de wijngaarden

Het dakterras is dé hotspot hier. Je hebt er een onbelemmerd op de wijnheuvels en boomgaarden, de bergen en Merano. Neem een duik in het panoramazwembad of strek je uit op de zonneterrassen, op de lounge-eilanden of hemelbedden. Pik meteen een appel- of hooibehandeling mee in de spa. Of ga voor ‘In vino sanitas’: na een wijndroesem-scrub neem je een druivenbad met een druivensapje bij de hand voor je wordt behandeld met druivenpitolie. Nieuw vanaf 2023 zijn de comfortsuites met een eigen woonkamer en een aparte slaapruimte. Meer info: http://www.golserhof.it 

Fietsen in Südtirol: op naar Merano

De regio Merano staat bekend om de uitstekend aangelegde fietspaden door een veelzijdig natuur- en cultuurlandschap, door bloeiende appelboomgaarden en groene bossen. Dankzij het milde klimaat zitten mountainbikers, wielrenners en e-bikers hier al vroeg in het voorjaar in het zadel. Alle informatie over fietsen rond Merano vind je hier: https://www.merano-suedtirol.it/nl/merano/actief-ontspannen/fiets-en-mountainbike/fietsen.html Maar dit is ook een topwandelgebied met idyllische bergweiden, rustieke hutten, wild stromend water en rustige meertjes. Je vindt er wel 600 kilometer aan wandelpaden. Gastheer Patrick en de wandelgidsen zijn rasechte Zuid-Tiroolse bergkenners, sluit gewoon aan bij de vier begeleide wandelingen per week.  

 

 

 

 

 

 

 

Duurzaam adresje in de Alpen

De Zuid-Tiroolse appels komen rechtstreeks uit de eigen biologische appelboomgaard van hotel Golserhof. Biologische groenten komen van boerderij Bachguterhof in Dorf Tirol, het lokale dorp. In 2021 werden Hiltrud Gufler en Patrick Mair door Gault & Millau uitgeroepen tot hoteliers van het jaar, het jaar daarna kregen ze de HolidayCheck Special Award en mogen ze zich tot de beste tien hotels van Italië rekenen. In 2025 zal hotel toetreden tot de alliantie voor klimaatneutraliteit en zich actief inzetten voor een gezonde, duurzame wereld om zo een voorbeeld te zijn van duurzaam Alpentoerisme.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.