Ga eens fietsen rond Willingen in Sauerland

0

De duurzame (fiets)vakantie is een absolute trend. Steeds meer fietsers gebruiken voor de heen- en terugreis de trein in plaats van de auto. Met het 49-euro-treinticket, dat vanaf dit voorjaar in heel Duitsland verkrijgbaar is, wordt de treinreis nóg gunstiger. Zo ben je wel heel snel en makkelijk in Sauerland!

Ook voor (elektrisch) mountainbiken ben je in Willingen aan het juiste adres

Fietsvriendelijk Willingen

In Willingen werkt de combinatie van (fiets)vakantie met openbaar vervoer bijzonder goed. Daar ligt midden in het centrum het treinstation. Naar het hotel, het begin van je route, de Tourist-Information: je komt er eenvoudig met de fiets, want in Willingen ligt alles dicht bij elkaar. Er zijn 18 Bett & Bike-adresjes te vinden, fietsvriendelijke gastbedrijven met een afsluitbare fietsenstalling, reparatiesets, droogmogelijkheden voor de kleding en nog veel meer voorzieningen speciaal voor fietsers.

In Trekkingpark Sauerland in Diemelsee en Willingen kun je kamperen op een houten platform, op de mooiste plekjes aan de fietsroutes

Routetip: het Diemel-fietspad

Het Diemel-fietspad van 112 km is een echte aanrader hier. Je volgt het water vanaf de bron van de Diemel in Usseln, via de Diemelsee naar Bad Karlshafen in het noorden van Hessen. Je kunt het ook houden bij het eerste deel met een dag etappe, waarop je ook enige overnachtingsplatforms van het Trekkingpark tegenkomt. Dit gecertificeerde kwaliteitsfietspad had al vier sterren en kreeg recent zijn vijfde ster van de Duitse fietsersbond ADFC.

Green Trails: baanbrekend mtb-project

Heb je zin om eens te mountainbiken? Ook dan zit je hier goed met verschillende bikeparks en allerlei faciliteiten zoals de huur van (elektrische) mountainbikes. Om in de gaten te houden: het megaplan “Green Trails” in het district Waldeck-Frankenberg, waartoe ook Willingen behoort. Dit voor Europa uniek mountainbike-project omvat een ca. 200 km omvattend netwerk aan mountainbike-trails, 14 trailparken plus verbindingswegen. Met nadruk ook bedoeld voor e-bikers. Nog dit jaar start de bouw van het Willinger parcours.

Praktisch
Handig om bij je te hebben hier: de fietskaart Willingen/Diemelsee. Je kunt de gedrukte uitgave bestellen via www.willingen.de/prospektbestellung. Kaarten en ander informatiemateriaal, zoals de brochure Bikewelt Willingen of de flyer Kids Mountainbike Touren zijn verkrijgbaar bij de Tourist-Information Willingen. Kijk ook eens op www.willingen.de voor routes, deze vind je ook via de app mein.willingen.de

Beeld: Bikepark Willingen (Thanh Ebert) & Bike Trekking Park Sauerland (Paul Masukowitz)

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.