Op vakantie? Denk eens aan duurzaam Duitsland!

0

Ben je een béétje bezig met het milieu, dan is je vakantie ook iets waar je anders tegenaan kijkt. Als fietser ben je al lekker duurzaam bezig, maar ook de reis ernaartoe doet een flinke duit in het zakje. Dat maakt Duitsland zo’n fijne eco-bestemming: het treinverkeer is hier met ouderwetse Duitse ‘pünktlichkeit’ geregeld!

Even afstappen in Hamelen als je de Weserradweg rijdt

Duurzaam Duitsland

Duitsland is dus perfect voor een milieubewust weekendje weg, of een langere vakantie. Je bent er in een mum van tijd dankzij de vele treinverbindingen, ideaal voor een fietsvakantie dicht bij huis. Ook aan routes heb je hier geen gebrek – en die zijn al net zo perfect georganiseerd als het OV. Wel 76.000 km bewegwijzerde fietswegen wachten op je! Met 16 UNESCO-biosfeerreservaten, 16 beschermde natuurgebieden en meer dan 100 natuurparken geniet je hier volop van de natuur. Oók de moeite waard om eens te voet te ontdekken: wel 300.000 km aan wandelpaden leidt je er moeiteloos doorheen.

Aanrader: de Weser-Radweg

Een van de fietsroutes die we je graag even tippen is de geliefde Weser-Radweg. Lekker vlak fietsen langs de rivier. En je raakt hier niet gauw uitgekeken: de hele route beslaat wel 520 kilometer tussen het Weserbergland en Cuxhaven aan de Noordzee. Onlangs voor de derde keer verkozen tot het populairste langeafstandsfietspad van Duitsland, in de ADFC-fietstochtanalyse 2022! Je verkent een enorme variatie aan landschappen – het Weserbergland, de Mittelweser, de Wesermarsch, Teufelsmoor en het Cuxland. Onderweg kun je afstappen in leuke plaatsen zoals Hanzestad Bremen en Bremerhaven – prima start- en eindlocaties als je met de trein reist. Vakwerksteden, kastelen en paleizen, idyllische dorpjes, de Noordzeekust met UNESCO Werelderfgoed Waddenzee: je verveelt je hier geen moment! Meer info: https://weser-radweg.de

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.