Feest op de fiets: 40 jaar Bodensee-Radweg (+dagtochten!)

0

De geliefde Bodensee-Radweg bestaat in 2023 precies 40 jaar. Fiets 270 prachtige kilometers door vier landen met uitzicht op het glinsterende meer en de besneeuwde Alpentoppen, een onvergetelijke ervaring. We tippen meteen leuke dagtochten rond de Bodensee!

Pfahlbaumuseum Unteruhldingen, een archeologisch openluchtmuseum aan de Bodensee

Bodensee Radweg

De Bodensee-fietsroute biedt een heel bijzondere fietsbelevenis: je rijdt van het ene hoogtepunt naar het volgende door wel vier landen. Een omweg naar het gevarieerde achterland rond de Bodensee is ook de moeite waard, je ontdekt het gemakkelijk met de toertips buiten de hoofdroute om. Hier vind je een overzicht van 9 dagtochten langs de Bodensee route – ook leuk om te doen als je in de regio bent en niet perse de langeafstandsroute wilt rijden.

Fietsen rond de Bodensee, met de Alpen op de achtergrond

Fietsverhuur, e-bike laadstations: het is allemaal prima geregeld hier. Het leuke is dat je met de oplaadpunten vaak bijzondere plekken ontdekt, waar je meteen even rond kunt snuffelen terwijl je je accu oplaadt. Bike-Galerie Tettnang bijvoorbeeld, een prachtige fietsenzaak waar je ook voor reparaties terecht kunt. Of het oplaadpunt bij Bootshaus Sigmaringen, een fijne stek voor een kop koffie of een uitgebreide lunch op het mooie terras aan het water. Zit je eigenlijk wel lekker en heb je geen zin om verder te fietsen? Je kunt je fiets gratis meenemen in de trein om een stukje te smokkelen – ook een uitkomst als je delen van de route als dagtocht fietst!

Lindau aan de Bodensee, de haven is ’s avonds mooi verlicht

Beeld: Duits Verkeersbureau

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.