Fietsseizoen Zweden opent met nieuwe fietsroute Cykelleden Skåne

0

Op de internationale Wereldfietsdag op 3 juni opende in de Zuid-Zweedse regio Skåne de nieuwe fietsroute Cykelleden Skåne. Daarmee is 560 kilometer fietsroute toegevoegd aan het bestaande fietsnetwerk van 900 kilometer. Hoog tijd voor een fietsvakantie in Zuid-Zweden!

Klintgumman, mooi plekje aan de Cykelleden

Nieuwe Cykelleden Skåne fietsroute

Wie het zuiden van Zweden wil ontdekken, doet dat  het beste op de fiets. Dit deel van Zweden is vlak, uitgestrekt en gevarieerd en daarmee voor iedere fietser geschikt. Ook in de regio’s Småland, Halland en Blekinge valt er heel wat door te trappen. Nieuw is de route Cykelleden Skåne, die op 3 juni feestelijk geopend werd in Kristianstad. Deze Zuid-Zweedse stad is een belangrijk fietshub in de nieuwe ronde door de regio Skåne. De drie routes lopen tussen Kristianstad en Ängelholm (174 kilometer), Ystad en Båstad (251 kilometer) en Lomma en Kristianstad (143 kilometer). Je kunt de Cykelleden ook als langeafstandsroute fietsen, in een rondje. De goed bewegwijzerde routes leiden fietsers veilig over fietspaden of landwegen met weinig verkeer.

Pauze bij het strandje van Ekeplats

Fietsen in Skåne in Zuid-Zweden

Skåne is een ideale fietsregio. De nieuwe fietsroutes leiden je vooral door het verrassende binnenland door de meest zuidelijke regio van Zweden. Het grensgebied met Denemarken staat bol van de historie en dus fiets je hier langs talrijke kastelen, oude herenboerderijen, leuke dorpjes met musea en boerderijwinkeltjes. Een deel van de route bij Kristianstad leidt door het UNESCO biosfeerreservaat Vattenrike: rijk aan water, flora en fauna.

Nog een nieuwe route: de Hylteleden

In de regio Halland is in mei al een nieuwe fietsroute geopend: de Hylteleden. Vanuit het stadshart van Halmstad fiets je over een lengte van 180 kilometer door de diepe bossen en langs spiegelgladde meren door het achterland van deze Zuid-Zweedse kustregio.

Vlot naar Zweden met de ferry

De reis naar Zuid-Zweden is snel en flexibel als je een deel van de reis aflegt met de ferries van Scandlines. Er zijn diverse routes tussen Denemarken, Duitsland en Zweden. Duurzaam reizen is al dagelijkse realiteit bij Scandlines. De zes schepen van Scandlines vormen de grootste hybride vloot ter wereld. Daarnaast maken rotorzeilen op twee veerboten gebruik van de extra windkracht. Efficiënte en stille scheepsschroeven genereren minder onderwatergeluid en binnenkort neemt Scandlines de eerste volledig elektrische veerboot in de vaart.

Beeld: Vist South Sweden / Apelöga

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.