Trek Allant+ 6 en Trek Verve+ 3 Proefrit

0

In iedere editie van FietsActief en van het 100% e-bike magazine test technisch redacteur Menno Grootjans in de rubriek Proefrit een aantal fietsen. Van e-bike tot speed pedelec tot trekkingfiets. Hier zetten we de e-bikes op een rij. Dit zijn de Trek Allant+ 6 en Trek Verve+ 3. ‘De Allant+ 6 ademt sportiviteit en avontuur, de Verve+ 3 is lekker allround

Links de allround Verve+ 3, rechts de sportieve Allant+ 6

Trek Allant+ 6

De Allant+ is compleet vernieuwd, maar de doelen zijn gelijk gebleven: snel en effectief woon-werkverkeer, en een hoop rijplezier. Dat merk je zodra je hem op z’n staart trapt.

Trek Allant+ 6: een hoop rijplezier!

Accu weer op het frame

Er zijn zes Trek Allant+-modellen dit jaar; vier e-bikes en twee speedpedelecs. Het meest opvallend zijn de nieuwe Allant+ 5 en 6. Die hebben beide, in vergelijking met eerdere uitvoeringen, een lichter frame. De reden – naast een ander ontwerp van zowel de achtertrein als de balhoofdbuis – is dat de accu niet meer in het frame is geïntegreerd.

Niet in maar weer op het frame, die accu

Trek ziet dat veel rijders de fiets mee op vakantie nemen en dan graag een lichte e-bike met een krachtige motor willen. Tot voor kort had de Allant de mogelijkheid om een extra accu te monteren, maar daar maakten maar weinig mensen gebruik van. ­Tegelijkertijd kunnen de accu’s steeds meer inhoud aan. Bij deze 6 kun je kiezen uit een standaard 545 Wh accu of een groter 725 Wh model. En die accu rust nu netjes op de onderbuis. Ook mooi is het stuur met verbeterde kabelgeleiding door de balhoofdbuis. De kabels lopen vrijwel direct het frame in.

Robuust en megastabiel

Je schakelt de stroom in via het compacte display links aan het stuur en hebt vier ondersteuningsstanden. De Allant+ 6 is uit­gerust met het Bosch Performance Line CX-aandrijfsysteem. Door maar liefst 85 Nm koppel aan de pedalen te leveren, grijpt de motor snel en soepel aan. In de Eco-stand heb je voor zo’n 130 kilometer stroom. Schakel je de e-MTB- of Turbo-stand in, dan kom je tot 60 kilometer ver. De 6 trekt lekker fel op, netjes tot aan 26 kilometer per uur. Hij oogt stoer en robuust en voelt megastabiel aan.

Het compacte display

Door maar liefst 85 Nm koppel aan de pedalen te leveren, grijpt de motor snel en soepel aan

Sportief karakter

Het schakelen gaat met een prima werkende achterderailleur en draagt bij aan het sportieve karakter van de 6. Je zou het zelfs een sportfiets kunnen noemen, waarmee je je soepel en zeker door het stadsverkeer beweegt. Fijn zijn de krachtige schijfremmen, de goede ledverlichting en de Schwalbe G-One Allround 57 millimeter banden met kleine nopjes. Zoek je een sportieve commuter die de auto doet vergeten? Dan is zo’n Allant+ 6 een uitstekende keuze. Hij is betaalbaar, je kunt hem overal gratis parkeren, hij is stoer en ja, hij rijdt geweldig.

Schwalbe G-One Allround 57 mm banden met kleine nopjes

Specificaties, maten & prijs

Bosch Smart System Performance CX Middenmotor 85 Nm
Bosch Kiox 300 met led-afstandsbediening
SR Suntour Mobie34, luchtgeveerde vork (60 mm)
Shimano Deore-groep, 10 ­versnellingen, 11-43 cassette
Hydraulische schijfremmen met 4 zuigers
Schwalbe G-One 57 mm banden
Herrmans-led­verlichting

Te koop in drie uitvoeringen: lowstep, stagger en met bovenbuis.
Maten S (alleen lowstep en ­stagger), M, L en XL.
Met 545 Wh accu: € 3.899,- Met 725 Wh accu: € 4.199,-
Kijk ook op de WEBSITE van het Trek

Trek Verve+ 3

Trek noemt de Verve ‘de multi­functionele e-bike’. Een perfecte metgezel voor lange weekend-
en vakantieritten. Maar ook voor dagelijks woon-werkverkeer is hij prima geschikt.

Trek Verve+ 3: ‘multi­functionele e-bike’

Uit Europa

De meeste e-bikes van het Amerikaanse Trek worden in Europa ontworpen en geproduceerd. Dat komt omdat de markt voor e-bikes hier simpelweg groter is dan in eigen land. Maar ook omdat specifieke producten voor e-bikes eveneens uit Europa komen. Zo kiest Trek standaard voor Duitse Bosch-motoren. Ook bij deze Verve+ 3.

Trek kiest standaard voor Bosch-motoren

Fijne allrounder

Van deze fijne allrounder zijn voor het productiejaar 2023 vijf uitvoeringen. De Verve+ 3, 4 en 5 hebben een volledig nieuw frame met eigentijds ­uiterlijk en accu-integratie. Bij het nieuwe frame is goed te zien dat de balhoofdbuis, de onderbuis en motorbehuizing uit één stuk zijn vervaardigd. Dat oogt zeer smooth. Daarnaast heeft de Verve een geïntegreerde bekabeling die door de balhoofdbuis loopt. Bij de trap­behuizing is een Bosch Performance Line-middenmotor te vinden, gekoppeld aan een derailleursysteem met negen versnellingen. De accu zit volledig geïntegreerd in de onderbuis. De afdekkap heeft dezelfde kleur als het frame en klikt vast met magneten.

Je hoeft niet bang te zijn dat iemand met je accu erandoor gaat, want er zit een slotje op

Dat zit goed

De zithouding is sportief zonder dat je opgevouwen zit. Door de verstelbare stuurpen en het lekker in de hand liggende gebogen stuur vind je met gemak jouw favoriete positie. De combinatie tussen de geruisloze Bosch-middenmotor en de 9-speed derailleur met ketting is geslaagd. Je kiest de ondersteuning, schakelt een tandje bij of af en je zoeft lekker soepel weg. De goed rollende banden dragen veel bij aan het prettige rijgedrag. De verende voorvork en zadelpen zorgen onderweg voor lekker veel comfort.

Fijn die verstelbare stuurpen

Multifunctionele e-bike

De claim van Trek dat dit een ‘multifunctionele e-bike’ is kunnen we volledig omschrijven. Deze echte allrounder heeft een prima ondersteuning, een sportief frame met veel leuke details en een doordachte afmontage. Niet onbelangrijk: de Verve+ 3 is er in mooie kleurstellingen, die luisteren naar al even mooie namen: satin Trek black, rage red en deze, in juniper.

De Verve+ 3 is er in mooie kleurstellingen – dit is ‘m in ‘juniper’

Specificaties

Bosch Smart System Performance Line 75 Nm
Shimano Altus 9 versnellingen
Bosch Intuvia display
SR Suntour NVX30-vork (60 mm)
Shimano ­hydraulische schijfremmen
Bontrager E6 63 mm banden
Herrmans-led­verlichting

Verkrijgbaar in twee uitvoeringen: lowstep en met bovenbuis, in maten S ­(alleen lowstep) M, L en XL.
Met 545 Wh accu: € 3.599,- Met 725 Wh accu: € 3.899,-
Kijk ook op de WEBSITE van het Trek

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.