Ontdek het Luxemburgse Guttland: slow-tourism op z’n best

0

Ken je Guttland al? Deze regio in het westen van Luxemburg is een typische hidden gem die zich echt onderscheidt van de rest van het land. Hier schakel je vanzelf terug. Slow tourism op z’n best: zo rustgevend is Guttland.

Kasteel Schoenfels in Guttland

Fietsen en wandelen in Luxemburg

De mix van groene bossen, gastronomische adresjes en culturele belevenissen maken van dit stukje Luxemburg de ideale regio om tot rust te komen. Verschillende fietsroutes doorkruisen de regio en liefhebbers van Charly Gaul, de Luxemburgse wielrenner die in 1958 de Tour de France won, kunnen de naar hem vernoemde fietsroute fietsen. Heb je zin om ook nog een stukje te wandelen, dank dan aan de Guttland Trails. De totale route van 37 km tussen Gaichel en Mersch is verdeeld in drie sprookjesachtige etappes. Een van deze etappes leidt door de Schankegriecht, een vallei die vernoemd is naar het Schankemännchen, een klein mannetje dat hier wellicht nog rondwaart volgens de mythe. Een andere etappe leidt langs de grootste Romeinse opgraving van Luxemburg.

De Vallei der Zeven Kastelen

Het Eischdal, ook bekend als de Vallei der Zeven Kastelen, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het gebied. Er staan ook echt zeven kastelen: Mersch, Schoenfels, Hollenfels, het nieuwe en oude kasteel van Ansembourg, Septfontaines en Koerich. Je kunt ze niet alleen bezoeken, de kastelen zijn het hele jaar door ook het middelpunt van talrijke markten en festiviteiten. Het beroemde renaissancekasteel van Ansembourg is nog altijd privé-eigendom, maar je kunt er wel de prachtige tuinen bezoeken die werden aangelegd in 1750.

Ansembourg met zijn mooie kasteeltuinen

Slow Trip door Rindschleiden

Rindschleiden is het kleinste dorp van Luxemburg. En klein betekent ook… klein. Het dorp telt 1 inwoner! Dit dromerige dorpje leent zich bij uitstek tot een relaxmomentje. Rindschleiden ligt verscholen in een dal, je reist hier echt even terug in de tijd. De ‘Slow Trip’ die je hier kunt ondernemen is een interactieve meditatieve tour. Je maakt met een gids een reis door de tijd, waar cultuur, natuur en mooie verhalen samenkomen. Ook leuk: ga eens mee met een local naar drie verschillende distilleerderijen! Of ga op foodtour en bezoek onder meer een imker en proef van typische Luxemburgse streekproducten die direct van het land komen. Lekker terugschakelen hier!

Beeld: LfT/Alfonso Salgueiro, LFT/Pancake Photographie, LFT/Anabela & Jorge Valente

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.