Nieuwe fietsroute van Dordogne naar Tarn: La Vagabonde

0

La Vagabonde is een fietsavontuur van meer dan 500km dat vanaf deze zomer geopend is. Van Montluçon in Allier fiets je door Limousin en Lot naar Montech in de Tarn-et-Garonne. Een lekker afwisselende route, met volop natuur en cultuur onderweg.

Fietsroute door de Creuse en Corrèze

La Vagabonde neemt je mee door een enorm gevarieerd landschap: van de Dordogne-vallei en de Garonne-boomgaarden tot het regionale natuurpark Causses du Quercy en de stad Montauban. Via de Creuse, Corrèze en Lot fiets je naar naar Montech in de Tarn-et-Garonne. Het meer van Vassivière, de vlaktes van de Tarn, het Millevaches-plateau – je komt het allemaal tegen.

Montauban, een prachtig stadje om even af te stappen

Niet te missen: rotsstadje Rocamadour

Aan de route ligt ook heel wat rijk erfgoed. Stap even af in de Internationale Tapijtstad in Aubusson, slenter door het prachtige rotsstadje Rocamadour en pik Cahors en Montauban meteen even mee. De route liedt je over Voie Vertes (voormalig spoor) en autoluwe wegen.

Rocamadour is een van de highlights aan de route

Meer info: https://www.tourisme-creuse.com/en/all-of-creuse/la-vagabonde/

Beeld: Richard Sprang / Lauriane Donzelli – CRTL Occitanie

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.