Fijn duurzaam adresje in Doetinchem: Villa Hotel Ruimzicht

0

Villa Hotel Ruimzicht in Doetinchem is een heerlijke uitvalsbasis voor een paar dagen fietsen in de Achterhoek. Een mooi duurzaam adresje ook, met een adres dat dit jaar opnieuw de Groene Michelinster kreeg. En in de stad vind je nog veel meer leuke koffie- en eettentjes!

Lekker luxe, zo’n villa!

Hotel Villa Ruimzicht ligt aan de rand van het leuke Doetinchem. De karakteristieke villa ademt romantiek en wordt omringd door een park met eeuwenoude bomen. De sfeer van het historische gebouw is mooi gecombineerd met eigentijds design. En je vindt er een fijn restaurant! Chef Bjorn Massop van Restaurant Lokaal in Doetinchem mocht dit jaar de Groene Michelinster voor derde keer op rij in ontvangst nemen. Zijn motto: “Waarom zou je producten laten invliegen, terwijl je het hier op de fiets kunt halen?” De hedendaagse gerechten op de kaart krijgen een Achterhoekse twist. Respect voor de seizoenen en duurzaamheid staan bij Bjorn hoog in het vaandel.

De ‘boer tot bord-ervaring’

De Groene Michelinster wordt sinds 2021 in Nederland uitgereikt aan restaurants en chefs die zich in hun dagelijkse praktijk actief bezighouden met duurzaamheid. Bij Restaurant Lokaal wordt zo lokaal mogelijk ingekocht en alles wordt in zijn geheel gebruikt. Door een efficiënte korte keten kunnen ze elkaar eerlijke prijzen betalen en helpen bij uitdagingen. Ook duiken de chefs regelmatig de eigen moestuin in. Het respect voor de seizoenen en duurzaam inkopen en koken noemen ze hier een ‘boer tot bord-ervaring’.

Top stek voor een terrasje

Ontdek Doetinchem

Doetinchem zelf is een leuk stadje met fijne adresjes als LEV Foodbar, Bar & Bistro Jules, Sir James, Meester Mokka en Izzy Kafeetje. Op de fiets rijd je zo naar Landgoed Slangenburg, in de bossen van Doetinchem. Herberg Het Onland is een leuk ouderwets cafeetje om een terrasje te pikken onderweg. Ga ook zeker even langs bij De Stadsboerin, op het terrein van de voormalige gevangenis De Kruisberg. Hier worden groenten, fruit en kruiden geteeld, in harmonie met de natuur. Op het land vind je een winkel, gezellige picknickplekken en verschillende terrassen. Ze koken hier dagelijks met oogst uit de tuin heerlijke pure gerechten. Jam en saus van reststromen, echte pindakaas, biologische appelstroop en eigen honing; alles klopt wat betreft de herkomst. Alweer een fijn duurzaam adresje!

 

Beeld: Hotel Villa Ruimzicht

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.