Ontdek de verborgen parel van België: West-Wallonië oftewel Henegouwen

0

België is een leuke bestemming voor een paar dagen weg. Echt buitenland en toch lekker dichtbij. Heb je zin om eens een deel van België te ontdekken dat wat minder op de radar staat? Denk dan eens aan West-Wallonië – officieel bekend als Henegouwen – met de nieuwe time to momo gids West-Wallonië/Henegouwen!

Handig: alles staat prima aangegeven

Fietsen in België

Henegouwen is een regio die zijn industriële geschiedenis omarmd heeft en enorm in de lift zit. Jonge Walen trokken jaren geleden nog ‘en masse’ weg uit dit gebied, maar tegenwoordig blijven ze en waarderen ze de charme en potentie van de plek waar ze opgroeiden. Met als resultaat dat er mooie initiatieven van de grond komen die zorgen voor een hoop reuring. Musea die thuishoren op je bucketlist, historische plekken die nu UNESCO Werelderfgoed zijn, fijne steden waar je shopt bij unieke winkels,  goede restaurants waar je streekgerechten met een moderne twist proeft, bijzondere bierbrouwerijen en zelfs wijnboeren die prijswinnende flessen bubbels produceren.

Lekker veel terrasjes om af te stappen, daar in Henegouwen

Nieuwe gids over Henegouwen

De nieuwe gids time to momo West-Wallonië/Henegouwen neemt je mee naar charmante dorpen, bruisende steden en fraaie natuurgebieden, allemaal plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Ontmoet de vriendelijke locals – die oprecht blij zijn dat je ‘hun’ Wallonië bezoekt –  en duik in de boeiende streekgeschiedenis. Wist je bijvoorbeeld dat Vincent van Gogh hier ruim 140 jaar geleden heeft gewoond en er besloot om schilder te worden? De gids is gemaakt in samenwerking met VISITWallonia en verschijnt in twee edities: time to momo West-Wallonië voor de Nederlandse markt en time to momo Henegouwen voor de Vlaamse markt.

Ook hier vind je het knooppuntensysteem

Op de fiets door Henegouwen

De provincie beschikt over een bijna volledig fietsknooppuntensysteem, dus je kunt er gemakkelijk je eigen route samenstellen. Ook zijn er routes zoals de Van Gogh-route langs Cuesmes waar de schilder een tijd lang woonde en werkte. Hier vind je ook een leuk museum. Hou je van water, dan trek je naar het uitgestrekte merengebied van Eau d’Heure met deze fietsroute.

Beeld: Visit Wallonia /  WBT – Bruno D’Alimonte / François-Xavier Allard HCT / WBT – David Samyn

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.