Nieuwe fietsroutes langs Zuid-Limburgse basilieken

0

Nieuw in Zuid-Limburg: twee nieuwe ‘pelgrimsfietstochten’ die deels het Jacobspad (Camino de Santiago) volgen. De routes ‘Langs de Zuid-Limburgse basilieken’ in Sittard & Susteren en in Meerssen nemen je mee langs religieus erfgoed én leuke plaatsen om even af te stappen voor een terrasje.

Mooi plekje: de Amelbergabasiliek in Susteren

Op de fiets rond Sittard & Susteren

Basilieken zijn kerken die een eretitel kregen vanwege hun bijzondere verleden of functie, bijzondere plekken dus om mee te pikken op een fietstocht. De route Langs de Zuid-Limburgse basilieken – Sittard & Susteren van 54,7 kilometer voert langs de basilieken van Sittard en Susteren. Ook ontdek je ander religieus erfgoed, zoals het Oude Salviuskerkje en het Clemensdomein. De route loopt ook door de Duitse gemeente Selfkant met de Sint-Nicolaaskerk. Dit meest westelijke hoekje van Duitsland heeft een bijzondere geschiedenis, het was ooit deel van Nederland. Je vindt er mooie natuurgebieden rond een kabbelend beekje langs de grens. In Sittard vind je heel veel leuke terrasjes op en rond de Markt.

Natuurgebied IJzeren Bos bij Susteren

Fietsroute rond Meerssen

De route Langs de Zuid-Limburgse basilieken in Meerssen telt 47,9 kilometer. Deze voert langs de basiliek van Meerssen en ander religieus erfgoed, zoals de Hervormde kerk in Urmond aan de Maas. Ook gaat de fietsroute over de beklinkerde straten van Elsloo waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Een mooi plaatsje om af te stappen bij een van de leuke restaurants en cafeetjes!

Fijn doorsteekje dwars door de natuur

Praktische info

De routes zijn verkrijgbaar in de Visit Zuid-Limburg Experiences en in de webshop: Sittard-Susteren en Meerssen. Meer info vind je op deze website. Zijn de deuren van de basiliek of kerken gesloten? Niet getreurd. Scan de QR-code op het bordje van de kerk en neem een kijkje binnen met de 360-gradentour of beluister de bijzondere verhalen van de gratis audiotour.

Beeld: Fotoarchief Zuid-Limburg

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.