Fiets van Rotterdamse sneaker repair shop naar eco-warenhuis met COSH!

0

COSH! heeft nu ook een shoppingroute in Rotterdam uitgestippeld langs niet circulaire hotspots off-the-beaten-track. Dit duurzame fashion platform neemt je mee langs 21 vintage boetieks, 7 lokale makers, 8 circulaire shops en zelfs een heus eco-warenhuis. Na steden als Amsterdam en Antwerpen volgt Rotterdam.

Niki de Schryver, founder van COSH!: “Rotterdam, dé proeftuin voor circulaire economie mocht dus niet ontbreken.” Via de website kun je je persoonlijke voorkeuren aanduiden die je begeleidt langs de hipste mode-, cosmetica, lifestyle- en interieurstops. Liever een papieren kaart? Haal jouw gratis exemplaar af bij de deelnemende winkels of Rotterdam’s toeristische dienst en trek eropuit. Geweldig leuk – en duurzaam – om te doen op de fiets!

De COSH! app en kaart leiden je langs de leukste duurzame adresjes van Rotterdam

Rotterdam, proeftuin voor de circulaire economie

In Rotterdam moet in 2030 de helft van de huidige primaire grondstoffen worden gebruikt. Circulariteit is de maatstaf hier. Je staat er niet bij stil, maar als consument kun je hier flink aan bijdragen. Niki: “Als je lokaal en circulair shopt, creëer je een betere relatie met je kleding en de planeet. Reststromen worden ingezet en de CO2-uitstoot daalt enorm. De circulaire initiatieven zitten echter op verborgen plekjes, wij helpen je deze initiatieven graag te vinden.”

Ontdek de verborgen parels van Rotterdam

Op de gepersonaliseerde route passeer je de uniekste vintage winkels, maakateliers, cosmeticashops en deco- en lifestyle winkels, maar ook hippe eetplekjes. De route begeleidt je langs alle duurzame hotspots in Rotterdams districten met elk district zijn eigen focus. Het Zwaanshals District is de place to be voor tweedehands winkels. Het Maho Quarter voor zijn diversiteit aan unieke ​ boetieks en in het district de Nieuwe Binnenweg kan je de flagship van gevestigde pioniers als Freitag en Secrid terugvinden.

Oxious is een Nederlands merk dat luxueuze handdoeken en hamamdoeken maakt op een ‘conscious’ manier

Brandweerslang wordt toffe bierfietstas

Een paar fijne adresjes lichten we graag even voor je uit. Zo kun je bij Eversom kun je een tas kopen die in zijn vorige leven nog brandweerslang was. Ze hebben ook toffe fietstassen om biertjes mee te nemen! In de Groene Passage vind je letterlijk all things eco: gaande van interieur en cosmetica tot fashion- en lifestyle producten. Het warenhuis biedt zelfs een ecologische foodstop ‘Spirit’ om even op adem te komen.Ontdek hier alle stops die Rotterdam te bieden heeft. Geïnteresseerd in de andere COSH! shopping routes, ontdek hier meer.

Toffe bierfietstas gemaakt van een brandweerslang

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.