Voorjaar op Texel: Lammetjesradar en nieuwe Lammetjesfietsroute

0

Het voorjaar is echt begonnen: de eerste lammetjes op Texel staan in de wei! De Lammetjesradar laat live zien waar je ze kunt spotten. Tussen nu en half april worden er maar liefst 22.000 lammetjes geboren op Texel. Dé plek om het voorjaar te beleven met de vernieuwde Lammetjesfietsroute!

Gespot: Texels lammetje

Fietsen langs lammetjes op Texel

De Texelse schapenboeren staan in nauw contact met VVV Texel om ervoor te zorgen dat de locaties in de LAMMETJESRADAR altijd up-to-date zijn. Schapen en hun lammetjes worden regelmatig naar een andere weide verplaatst, maar de boer geeft de nieuwe locatie meteen door. De leukste lammetjesfoto’s worden ook gedeeld op het Instagram-account @lammetjesradar.

Leuk voor alle leeftijden, die ontwapenende lammetjes

Vernieuwde Lammetjesfietsroute

De Lammetjesfietsroute is een 35 kilometer lange fietsroute langs de meest schaaprijke gebieden van het eiland. De route is net vernieuwd! In het routeboekje vind je allerlei interessante weetjes over de schapen op Texel. Verkrijgbaar in de winkel van VVV TEXEL.

Mooie paadjes, lammetjes in de wei en een vernieuwde Lammetjesroute: feest!

Beleef het voorjaar op Texel

Naast de dartelende lammetjes, bloeiende bollenvelden en de eerste zonnestralen is er in het voorjaar nog veel meer te beleven op Texel. Dit zijn enkele highlights en nieuwe activiteiten :
• Het Wadden Vogelfestival: 6 en 7 mei 2023. Een laagdrempelig festival, ook voor mensen die nog nooit vogels hebben gespot. Er zijn diverse excursies, speciale vogelkijkpunten bemand door vogelexperts, een vogelmarkt en een verrekijkershow.
Nieuwe expositie TESO stuurhuis: sinds 18 februari kunnen bezoekers de compleet gerenoveerde stuurhuis bekijken van voormalig veerboot de Schulpengat.
VVV Texel bestaat dit jaar 125 jaar en dat wordt gevierd met o.a. een expositie in de VVV winkel in Den Burg en maandelijkse winacties.
Bute: 20 mei 2023. Een fair georganiseerd door Lions Club Texel met diverse activiteiten, muziek, een hapje en drankje en de traditionele ‘Lionsveiling’.
Buitengewoon Texel: 20 mei 2023. Een gezellige uitmarkt met o.a. muziek, kunst en cultuur!

Beeld: Jochem Wijnands, Tessa Jol, Wouter de Waal

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.