Fijn fietshotel in de Franse Alpen: Hôtel Le Val Lachard

0

Wat een fijn fietshotel, Le Val Lachard in Isère. Perfect gelegen om de Franse Alpen te ontdekken, met e-bike oplaadpunt en tal van fietsroutes. Rijd bijvoorbeeld de Via Rhôna, of de Via Vercors. En nog duurzaam gebouwd ook! 

Hoog in de bergen en toch dichtbij een leuk dorpje

Ecovriendelijk adresje in de Alpen

Het hotel Le Val Lachard is getransformeerd van voormalige boerderij tot een ‘passief huis’ (met een laag energieverbruik en uitstekende ventilatie) dat opgaat in z’n omgeving. Dankzij de permanente luchtverversing geniet je hier ook binnen van de gezonde berglucht. De serene, eenvoudige kamers en suites zijn ruim, licht en aan elkaar te koppelen tot 140m2. 

Welke kant gingen we ook alweer op? Je hebt hier de keus!

Accueil Vélo hotel

Het is een officieel Accueil Vélo hotel: fietsvriendelijk dus! Ze tippen je hier graag de mooiste routes. Rijd bijvoorbeeld de Via Rhôna van Pont-de-l’Isère naar Villard-de-Lans (70km), of de 55km lange Via Vercors. Je kunt er je elektrische auto opladen, maar ook je e-bike. Een afgesloten ruimte is gewijd aan buitensportartikelen, zoals fietsen.

Lekker nagenieten van een fietsdag op het balkon

Midden in de bergen en toch alles bij de hand

Je logeert hier op 1000 meter boven zeeniveau, op korte afstand van het levendige dorp Villard-de-Lans. Een top uitvalsbasis in het Regionaal Natuurpark Vercors, dichtbij Lans-en-Vercors, Corrençon, Méaudre en Autrans. Zin in een citytrip? Ga een dagje naar Grenoble, Lyon of Valence!

Toevallige voorbijganger in het hotel – wijntje?

Beeld: Hôtel Le Val Lachard **** Villard-de-Lans Alpes/Isère – France ©

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.