Nieuw fietsevenement: de Coast to Coast Challenge

0

Op zaterdag 1 juli vindt de eerste editie van de Coast to Coast Challenge plaats, een evenement van de Nierstichting om geld in te zamelen voor een beter leven voor nierpatiënten. In 24 uur fiets je samen met je team maar liefst 500 kilometer voor het goede doel, van Zoutkamp naar Zoutelande. 

We zijn er bijna: langs de Plompe Toren op Schouwen-Duiveland

Kust naar kust in Nederland

De Nierstichting daagt je uit om op zaterdag 1 juli de sportieve uitdaging aan te gaan. Deelnemers aan de Coast to Coast Challenge fietsen die dag dwars door Nederland, ook tijdens de nachtelijke uren, en trotseren de wind die langs de kust raast. Met een team van vrienden, collega’s of familie trap je samen in 24 uur maar liefst 500 kilometer weg. Naast het sportieve doel, wordt iedere deelnemer uitgedaagd om minimaal 500 euro aan sponsorgeld binnen te halen: een euro voor iedere weggetrapte kilometer. De tocht start in Zoutkamp en eindigt in Zoutelande.

Goed voor de team spirit, zo’n fietsevenement!

Let op met teveel zout

Het evenement is ook bedoeld om bewustwording te creëren over het schadelijke effect van te veel zout eten. De cijfers bewijzen dat dit hard nodig is. In Nederland hebben 1,7 miljoen mensen chronische nierschade. Dat is zo’n 10% van onze bevolking. Als we niets doen neemt het aantal mensen met nierschade verder toe en wordt nierschade één van de ernstigste ziektes wereldwijd. De doelstelling van de Nierstichting is daarmee even urgent als duidelijk: de kans op chronische nierschade verkleinen en verergering voorkomen.

Doe mee

Deelnemen kan in teams van maximaal 5 personen, de Coast to Coast Challenge bestaat namelijk uit 5 etappes van ieder 100 kilometer. Iedere deelnemer fietst tenminste 1 etappe, maar de echte ‘die-hards’ kunnen ook meerdere etappes voor hun rekening nemen. Meer info: coasttocoastchallenge.nl

Beeld: defietsjournalist.nl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.