Fietsvakantie met een e-bike? Zo doe je dat

0

Wil je op fietsvakantie met een e-bike, dan is er een aantal zaken om rekening mee te houden. Afhankelijk van wat je van plan bent natuurlijk. De experts van De Vakantiefietser zetten het netjes op een rij. Wist je bijvoorbeeld dat bijna alle luchtvaartmaatschappijen weigeren e-bikes te vervoeren? 

De elektrische vakantiefiets wint aan populariteit

Fietsvakantie met een e-bike

De Vakantiefietser is al jaren dé specialist op het gebied van fietsvakanties. Je kunt er terecht voor een (elektrische) vakantiefiets, een complete fietsuitrusting en voor technische, praktische kennis en fietsinspiratie. Met de reuzegrote opkomst van de e-bike de afgelopen jaren, wint ook de elektrische vakantiefiets aan populariteit. Hoewel je met een goede zithouding op een goede vakantiefiets, heel veel wint in efficiëntie, aldus de Vakantiefietser, kan het toch zijn dat je behoefte hebt aan ondersteuning.

Spot de fietser! Een bofkont, want een prachtige weg om over te rijden.. (Royal Arch Trail, VS)

 

E-bike voor fietsvakantie kopen?

Wil je een e-bike kopen voor je fietsvakanties? De Vakantiefietser legt uit dat je dan rekening moet houden met: wat je doel is, het soort aandrijving, de motor, het bereik, de accu en de kosten. In DIT ARTIKEL lees je er alles over. Ook aan interessante details geen gebrek, zoals dit waterdichte weetje hieronder!

Spatwaterdicht & de snelweg?

De accu en motor van een e-bike zijn weliswaar spatwaterdicht, maar dat geldt niet voor een als ze achterop de trekhaak staan. Het opspattende water heeft op de snelweg bij 100 kilometer per uur een kracht die vergelijkbaar is met die van een hoge drukspuit. En dat valt niet onder de garantie!

Onze aanvulling: overweeg dus de fietsen op de drager in te pakken of op een andere manier te beschermen tegen dit opspattende ‘hogedrukwater’.

 

Ook met een e-bike is een pauze onderweg heel fijn

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.