Nieuwe Experience voor Valkenburg na watersnood

0

De oudste VVV van het land – Visit Zuid-Limburg – is eindelijk heropend. Het monumentale Spaans Leenhof was sinds de watersnood van 2021 niet meer begaanbaar, door het vocht dat als een spons in de mergelstenen trok. Het concept is meteen vernieuwd, met veel aandacht voor de bijzondere geologie van de streek.

Een VVV dat voelt als een museum

Moderne technieken en een opstelling die aan een museum doen denken maken het een leuke plek om je bezoek aan de regio van start te gaan. Je vindt er een interactief ‘Geologisch Kabinet’ en een landschapsmaquette van het Geuldal die tot leven komt met bewegend beeld en animaties. Leer meer over de historie van Valkenburg in de ‘Wauwelkamer’ waarin belangrijke figuren zoals Pierre Cuijpers je toespreken. Je kunt ook een kennisquiz doen over Valkenburg en Meerssen en meer uitleg krijgen over de historische momenten in de tijdlijn van Zuid-Limburg onder de noemer ‘Bron van Europa’.

Korting op fietskaarten en -gidsen

Tot en met 15 maart geldt er een openingsactie van 10% korting op je aankopen in de winkel zoals streekproducten, toeristische kaarten en gidsen – een mooie aanleiding om je fietsroutegidsen en -kaarten weer eens een update te geven! Voor meer informatie kijk op visitzuidlimburg.nl/valkenburg-experience

Beeld: Visit Limburg

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.