Ontdek de Voie Verte Passa Païs in de Haut-Languedoc

0

Een leuke route voor fietsers en e-bikers: de Passa Païs door het Regionaal Natuurpark Haut-Languedoc. De voormalige spoorlijn is omgevormd tot Voie Verte en die naam is hier zeer terecht: het is een complete natuurbelevenis.

Met recht een Voie Verte: je fietst dwars door het groen

Regionaal Natuurpark Haut-Languedoc

Geen auto te bekennen, je rijdt hier langs de voet van de bergen in het Regionaal Natuurpark Haut-Languedoc. Een reeks van gevarieerde landschappen ontvouwt zich over 75 km, met bossen, velden en mooie dorpjes. De groene weg begint een paar honderd meter na het verlaten van het station van Mazamet en gaat naar Labastide-Rouairoux. De fietsroute is in beide richtingen volledig bewegwijzerd en loopt over een oude spoorlijn van Mazamet tot Bédarieux. Bruggen en tunnels herinneren aan het treinverleden van deze zacht glooiende route. Er is ook een bewegwijzerde verbinding van Bédarieux naar Béziers via het V84-fietspad.

Regionaal Natuurpark Haut-Languedoc

Mooie gevarieerde fietsroute in Zuid-Frankrijk

Het regionaal natuurpark Haut-Languedoc ligt als een balkon boven de Middellandse Zee op de uitlopers van het Centraal Massief. De bergen richten zich nog één keer op voor ze plaatsmaken voor wijngaarden. Je vindt er meren, kloven, valleien, bergtoppen en dorpjes. Natuurlijk erfgoed en een karakteristieke regio komen hier samen. Afhankelijk van waar je zin in hebt, kun je een pauze nemen om goede lokale producten in te slaan, picknicken in de schaduw of aanschuiven in een klein restaurant. Fietsen zijn te huur bij de Esprit Moto shop aan het einde van de Arnbrug. Meer info over de route vind je HIER.

Beeld: N. Thibaut & Olivier Octobre / Tarn Tourisme

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.