Zin in een winterwandeling? Ontdek de Tankenberg!

0

’s Winters kan het op de fiets erg koud zijn, tijd om de fiets even in te ruilen of af te wisselen met je wandelschoenen. Wandelend kom je op plekken waar je op de fiets de rest van het jaar langs raast – neem deze winter de tijd om even terug te schakelen. Ontdek bijvoorbeeld de Tankenberg! 

Tankenberg: hoogste punt van Overijssel 

Ooit gehoord van de Tankenberg in Twente? Met 85 meter de hoogste berg – oftewel allerhoogste stuwwal – van Overijssel midden in een magisch landschap. Op het hoogste punt is in 1844 een koepeltje geplaatst ter nagedachtenis aan de Germaanse godin Tafana.

Landgoed Egheria, een waar wandelwalhalla

Het gebied wordt omringd door het landgoed Egheria, een waar walhalla voor wandelaars, mocht je de smaak te pakken hebben. Bij schemering kun je hier reeën en andere bijzondere dieren spotten. Er is een fantastisch uitzicht gecreëerd door Natuurmonumenten. Met helder weer kijk je zo Duitsland in. Even opwarmen met koffie en lekkers kan bij Rustpunt de Pipokeet!

Tip

Tóch een stukje fietsen? Pak de fiets naar dit mooie uitkijkpunt, met de route Tankenberg-Denekamp! Met 35km een prima tochtje voor een frisse dag.

Beeld: Visit Oost / Cuno & Sjoerd 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.