E-bike testen en advies? Ga naar een Trek Store

0

Advertorial

Online shoppen is fijn, maar die dure e-bike wil je toch graag even ­uitproberen. Trek heeft acht eigen winkels in Nederland, waar alle ­modellen van de Amerikaanse fabrikant klaarstaan om te testen. En er valt nog meer te zien en te doen in de Trek Store.

Trek Store

Als je online zoekt op fietsen van Trek, dan verschijnen meer dan 400 verschillende modellen en uitvoeringen in beeld. Daarvan zijn er ruim 100 elektrisch. Raak je het overzicht een beetje kwijt? Dan kun je altijd nog een roadtrip naar een Trek Store plannen. Nederland telt er momenteel acht, in Ede, Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Zwolle, Utrecht en sinds kort ook in Breda. Daar vind je van elk type fiets een exemplaar in één of meer uitvoeringen.

Overzichtelijk ingedeeld

Een Trek Store is altijd overzichtelijk ingedeeld in segmenten. Alle mountainbikes bij elkaar, alle hybrides bij elkaar en kijk, hier zijn we op de afdeling waar we het liefst zijn: de e-bikes. We zien de uiterst sportieve Fuel EX e-mountainbikes en Domane+ racefietsen. Daarnaast de snelle E-Speed Allant+ 9S-fietsen en een complete reeks aan stads- en recreatieve modellen, zoals de District+, Verve+, de Allant+ en niet te vergeten de nieuwe hybride FX+ (zie hieronder). Naast de e-bike-afdeling is er ook een hoek met accessoires en urban fietskleding.

Gekwalificeerde monteurs

Elke Trek Store heeft ook een werkplaats. Bij de ene vestiging is die beter zichtbaar dan bij de andere, maar er is er altijd eentje. Breng je je fiets voor een reparatie of onderhoudsbeurt, dan kijken de gekwalificeerde monteurs eerst wat er gebeuren moet en wat de kosten zijn. Pas daarna gaan ze aan de slag. Niet alleen als je een Trek hebt trouwens: in de werkplaats kun je terecht voor reparatie en onderhoud van elk type fiets.

Testen maar!

Bij elke nieuwe fiets die Trek lanceert, worden de monteurs weer bijgeschoold. Dat is nodig ook, want de technische ontwikkelingen ­volgen elkaar in rap tempo op, zeker op het gebied van e-bikes. Veel Trek e-bikes hebben een middenmotor van Bosch: een model uit de Active- dan wel Performance-lijn. Ook de accu’s zijn van de Duitse fabrikant.

Ben je nieuwsgierig wat nu het verschil is tussen ­pakweg een motor met 40 Nm en eentje met 65 Nm? Dan zijn er altijd testfietsen beschikbaar, zowel met een lage instap als met een bovenbuis. Ook zijn er regelmatig evenementen, waarop je fietsenderwijs kunt kennis­maken met het merk. Wil je een e-bike kopen en is jouw fiets net niet beschikbaar in dit filiaal? Dan kijken de medewerkers direct of een van de andere Trek Stores er nog eentje heeft staan. En anders is er nog geen man overboord: het Europese distributiecentrum van Trek is in Wijchen. Dat is praktisch op fietsafstand.

Kijk voor meer informatie over Trek op de TREK WEBSITE

In beeld: de Trek FX+ 2
De Trek FX+ 2 is een elektrische uitvoering van de ‘gewone’ FX-hybride. Het is een lichte e-bike voor dagelijks gebruik zonder veel fratsen. De fiets heeft een oversized aluminium frame (verkrijgbaar met zowel een lage instap als bovenbuis) met verlichting, Shimano-schijfremmen, Bontrager-banden en spatborden.

De 250W-achterwielmotor werkt samen met een 250Wh-accu in de onderbuis, die goed is voor zo’n 55 kilometer aan ondersteuning. Met een range extender (een extra accu op de onderbuis) kun je de actieradius vergroten.

De FX+ heeft geen snelheidsmeter, alleen een display met aan/uitknop en bediening van de ondersteuning: er zijn drie standen. In standje 2 haal je rond de 22 kilometer per uur en ondersteunt de motor je inspanningen resoluut. De FX+ 2 weegt 18,5 kilo in maat L, zo’n 10 kilo lichter dan een doorsnee e-bike.

De Trek FX+ 2 kost € 2.499,- kijk ook op de website van TREK

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.