Nieuwe fietsroute: in het spoor van de Hugenoten door Zuid-Frankrijk

0

De bekende wandelroute In de voetsporen van de Hugenoten bestaat nu ook als fietstourroute van 430 kilometer, van de Drôme naar Genève. Perfect voor een fietsvakantie – met een uitgebreide tussenstop in het leuke Montélimar.

Op de fiets door de Drôme

Culturele Europese Route

In de voetstappen van de Hugenoten, maar dan op de fiets. Je rijdt de vluchtroute die de Hugenoten namen na de herroeping van het edict van Nantes. Deze Culturele Europese Route leidt je door een mooie, gevarieerde omgeving. Je gaat dwars door de departementen Drôme, Isère, Savoie en Haute-Savoie via rustige binnenwegen en fietspaden. De route blijft dicht bij de GR® 965 en gaat door de mooiste landschappen van de Drôme. De etappes van de Drôme starten in Montélimar of Livron. Ga voor meer infgormatie naar DEZE PAGINA 

Chapelle Saint Bonnet Puygiron bij Montélimar

Fietsen tussen lavendelvelden

Vanuit Montélimar fiets je meteen langs mooie vergezichten over hooggelegen dorpen en lavendelvelden. Je rijdt naar Le Poët-Laval, een van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Daarna rijd je van lavendel naar wijnstok, langs de verscholen kapellen van het Pays de Saillans en de uitlopers van het bos van Saoû, een natuurlijk juweeltje.

Slingerweggetjes door de rotsen

De Roanne-vallei geeft toegang tot het land van de steile hellingen, waar de dorpen lijken te balanceren op smalle rotspartijen. Hier woedden in de 16e eeuw de godsdienstoorlogen. Via smalle in de rots uitgehouwen wegen klim je bocht na bocht omhoog.
De afdaling, aan de Isère-zijde van de Col de Menée, geef je daarna een prachtig uitzicht over het plateau van Trièves, een soort natuurlijke vesting. Vanaf de stad La Mure wordt het een gemakkelijke route langs de meren van Laffrey en door de Romanche-vallei.

Rondsnuffelen in historisch Genève

Daarna gaat het weer omhoog: een weg die aanvoelt als een achtbaan brengt je naar het regionaal natuurpark Plateau des Petites Roches. Via een ‘groene avenue’ rijd je naar het stadscentrum van Chambéry naar de kust bij Aix-les-Bains. Eindpunt Genève is een leuke plek om een paar dagen in te lassen om bij te komen en rond te snuffelen. Neem meteen de tijd om meer te leren over de Hugenoten: dit was een centrum van de Reformatie in de 16e en 17e eeuw, waar je meer over te weten komt in het Internationaal Museum van de Reformatie (MIR).

Zicht op de Brézème in de Drôme

E-bikevakantie in Zuid-Frankrijk

De etappes zijn allemaal ongeveer 50 kilometer lang, maar je kunt ze zelf ook gemakkelijk langer of korter maken. Een e-bike is misschien wel een idee – je overbrugt alles bij elkaar maar liefst 7622  hoogtemeters op dit traject. Nog niet uit gefietst na deze route? Je kunt vanaf het eindpunt ook terugrijden langs de Rhône, over de ViaRhôna.

Beeld: LaDromeTourisme

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.