Sfeervolle winterdagen op huis Verwolde (+routetip)

0

Huis Verwolde gaat dit jaar voor het eerst open voor speciale rondleidingen in de namiddag en avond. Kom van het sfeervol verlichte huis genieten op een donderdagavond of zondagmiddag in november en december. Leuk te combineren met een fietsroute door de prachtige omgeving!

Sfeervol in de winter: Huis Verwolde

Huis Verwolde

De geschiedenis van Verwolde gaat terug tot de middeleeuwen. Het huidige huis is het eerste huis in Gelderland dat gebouwd werd in geheel nieuwe neoclassicistische stijl. Zes generaties van de familie Van der Borch hebben het huis tot 1976 bewoond. Ben je maar enigszins gecharmeerd van de serie Downton Abbey, dan ben je vast meteen verliefd op deze plek. Het huis is volledig en oorspronkelijk ingericht in de ‘upstairs-downstairs’ verhouding van vroeger, met de personeelsvertrekken in het onderhuis. Ook de bibliotheek van de baron op de tweede verdieping is nog in de staat waarin hij door de laatste bewoner werd gebruikt.

Grand Tour

In het winterseizoen gaat huis Verwolde op specifieke dagen open voor de ‘Grand Tour’. Tijdens deze rondleiding zie je ook vertrekken die normaal gesloten blijven voor publiek, zoals de sanatoriumkamer en de Van Nieukerkenkamer. De rondleiding start in het onderhuis, met koffie of thee en appelgebak in de oude keuken. Hier zie je ook de dienstvertrekken van het personeel.
Datum: zondag 6, 13 en 20 november, 11 en 18 december
Tijd: 15:00 uur
Prijs: € 18,50 p.p. donateurs en museumkaarthouders € 8,50

Rondleiding door Huis Verwolde in avondsferen

In de schemer bij Verwolde

Op de donderdagavonden kun je terecht voor een rondleiding door het huis in avondsferen. Op deze donkere avonden worden bezoekers opgewacht bij de poort en onder begeleiding van lantaarnlicht naar het onderhuis gebracht. In de oude keuken wordt weer gestart met koffie of thee en appelgebak, waarna de rondleiding volgt.
Datum: donderdag 3, 10 en 17 november, 1, 8 en 15 december
Tijd: 19:00 uur bij de poort
Prijs: € 15 p.p. donateurs en museumkaarthouders € 10

Reserveren voor beide rondleidingen is noodzakelijk: www.glk.nl/verwolde

Routetip: Kastelenroute rond Verwolde

Ben je niet bang voor een beetje kou, fiets dan meteen de Kastelenfietsroute. Onderverdeeld in 5 etappes is de Geldersche kastelenroute een prachtige fietstocht die de 7 opengestelde kastelen verbindt. Deel 5 leidt je langs Huis Verwolde, een mooi rondje van 42,67 km.

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.