Ga eens natuurbiken in de Allgäu langs de mooiste highlights

0

Is het mountainbiken? Of veldrijden? Natuurbiken zit ertussenin. Heb je zin in een uitdaging, ga dan in de Allgäu eens op pad over onverharde wegen. Met deze routes ontdek je leuke oude plaatsjes zoals het mooie Wangen.

‘Naturbiken’ in de Allgäu

Natuurbiken in de Allgäu

De natuurbikeroutes in de ALLGÄU leiden door valleien naar meren en bezienswaardigheden, die prima per fiets te bereiken zijn. Kies uit de Hoofdroute Noord, langs de meren in de zuidelijke Ostallgäu via Füssen naar Reutte, of de Hoofdroute Zuid, door de rustige hoge vallei van het Tannheimer Tal naar de vallei van de wilde rivier de Lech. Daarnaast zijn er ook 24 FIETSTOCHTEN die rondlopen, zoals de Tour Wildes Allgäu door het wild-romantische Ehrenschwangertal. De route Württembergse Allgäu brengt je naar middeleeuwse straatjes met patriciërs- en ambachtshuizen in het historische Wangen.

Sfeerproeven in het historische Wangen in de Allgäu

Netwerk van natuurbiketochten

Handig: alle tochten in de Allgäu – en Tirol, als je zin hebt om door te rijden – zijn met elkaar verbonden. Ze zijn uniform bewegwijzerd en lopen meestal over bos- en bergpaden, die goed geschikt zijn voor mountainbikes. Singletracks zijn hoogstens middelzwaar en zitten er maar weinig tussen. Je rijdt op hoogtes tussen 800 en 1.500 meter.  Ja, je moet de nodige hoogtemeters afleggen, maar je hoeft echt niet enorm getraind te zijn. Het gaat niet om het overwinnen van steile hellingen en hoge toppen, maar om genieten van de natuur!

Beeld: DZT/Ernst Fesseler & oberbayern.de/Gregor Lengler

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.