Stedentrip Dublin en Belfast mét fietroute

0

Het najaar is een van de mooiste periodes om de hoofdstad van Ierland, Dublin, en de hoofdstad van Noord-Ierland, Belfast, te ontdekken. Van het beroemde Guinness Storehouse en de Dublin Coastal Trail langs de unieke kustlijn tot Titanic Belfast is er veel te beleven. Ga zeker ook fietsen en wandelen rond deze prachtige steden!

De bibliotheek van Trinity College in Dublin: Long Room

Citytrip Belfast met fietsroute

Belfast is een dynamische stad vol historie. Ontdek de maritieme geschiedenis van Belfast in het Titanic Quarter en bezoek het indrukwekkende museum Titantic Belfast. Belfast is ook erkend als UNESCO Muziekstad, de vele wandel- en fietstours zijn een goede manier om deze kant van de stad beter te leren kennen aan de hand van een local. De Creative Tours Belfast, gericht op muziek en creativiteit, zijn bijvoorbeeld echte aanraders. Of ga mee met de tours van Taste & tour, zij leiden je langs de lekkerste streekproducten. Je sluit je dag in de stad in stijl af in een van de pop-up restaurants in het Cathedral Quarter in Belfast. Een leuke fietsroute die je op eigen gelegenheid kunt rijden is de Lagan and Lough Cycle Trail, een van de meest interessante off-road routes langs de kust van Belfast Lough naar Jordanstown. Meer informatie over de fietsroute vind je HIER.

Lagan Legends Walking Tour in Belfast

Dublin, een knusse bestemming voor het najaar

In Dublin vermaak je je gemakkelijk een paar dagen, ook in de herfst. Neem een kijkje in Trinity college met een van de meest imposante bibliotheken van Europa: hier vind je meer dan 200.000 boeken, waaronder het meesterwerk Book of Kells. De twee kathedralen van Dublin, St. Patrick’s Cathedral en Christ Church Cathedral, zijn ook de moeite waard. Maar Dublin biedt meer dan cultuur en historie. De Dublin Coastal Trail is leuk voor een wandeling, de route biedt uitzicht over de Ierse hoofdstad en komt langs gezellige kustplaatsjes. De Trail loopt van Skerries ten noorden van de stad naar het zuidelijke puntje van Dublin, Killiney, en is gemakkelijk bereikbaar per trein (DART), zodat je vanuit het begin- en eindpunt zo weer terug bent in de stad. Pik eerst nog even de lokale visspecialiteiten mee voor je teruggaat, bijvoorbeeld bij Blue Bar Skerries, Beshoffs of Howth School of Fish.

Geniet van de natuur bij Howth Cliff aan de kust bij Dublin

Lekker eten & drinken in Dublin

Ook in het centrum van Dublin kun je natuurlijk lekker eten na een dagje in de buitenlucht. Van streetfood op de Temple Bar Food Market tot de verfijnde restaurants Chapter One en Dax, je kunt hier alle kanten op. In het gezellige interieur van de traditionele Ierse pubs in Dublin geniet je van een verwarmende whiskey of Guinness, pubmaaltijden en livemuziek. Op een frisse avond in Ierland is de pub de plek waar iedereen samenkomt – en iedereen is welkom. Breng ook een bezoekje aan het iconische Guinness Storehouse met de Gravity Bar bovenin met een 360 graden uitzicht over de stad.

Brewers Dining Hall in het Guinness Storehouse, Dublin

Meer informatie

Dublin: https://www.ireland.com/nl-nl/destinations/experiences/dublin/ of https://www.visitdublin.com
Belfast: https://www.ireland.com/nl-nl/destinations/experiences/belfast/ of https://visitbelfast.com/

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.