Lifehacks voor fietsen: wattenstaafjes & schoonmaken

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple trucs die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: je fiets schoonmaken met wattenstaafjes. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Komt in ieder hoekje en gaatje van je fiets

Lifehacks voor fietsen

Wattenstaafjes & schoonmaken

Je hele fiets met wattenstaafjes schoonmaken is een tikje inefficiënt, maar de bekende oorstaafjes zijn uitstekend om de moeilijk bereikbare hoekjes en gaatjes van je fiets te bereiken. Denk aan je derailleur, remmen of uit elkaar gehaalde delen. Dip je staafje in wat alcohol of ander reinigingsmiddel en je kunt aan de slag.

Ook ritsen van zadeltasjes, andere fietstassen of jacks krijg je weer makkelijk soepel lopend. Dip een staafje in silliconengel, lippenbalsem of vaseline. Even over de rits wrijven en klaar. Ook lakwerk bijwerken of roestplekjes behandelen, gaat uitstekend met een wattenstaafje.

Bekijk ook deze video met meer tips:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Lees ook: Lifehacks voor fietsen: buisisolatie & knooppunten

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.