Last minute fietsagenda: Zuiderzee Klassieker

0

Wat het weer gaat doen dit weekend is nog niet helemaal duidelijk, maar heb je de geest dan is de Zuideree Klassieker een mooie tip. Met elke fiets te rijden, over verschillende afstanden én voor een goed doel: de Maag Lever Darm Stichting. 

Startpunt? Pittoresk Amersfoort

Zuiderzee Klassieker

De Zuiderzee Klassieker start en finisht in Amersfoort, thuishaven van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) en het middelpunt van Nederland. Net als voorgaande jaren biedt de tocht vier afstanden: 50, 80, 120 en 180 kilometer. Je fietst – op wat voor fiets dan ook – door pittoreske dorpen en natuurgebieden tussen Amersfoort en Harderwijk, en langs de Zuiderzee.

Bernique Tool, directeur van de MLDS: “Alweer meer dan 10 jaar rijden we in september een prachtige tocht met elkaar door ‘de buik’ van Nederland. Het is bijzonder dat zoveel deelnemers, waaronder ook vele MDL-artsen en wetenschappers, met patiënten samen zich zo inspannen. De fietstocht kan een uitdaging zijn, net als het hebben van een MDL-ziekte dat is. Zowel de start als de afsluiting worden daarmee een intense beleving en een feestje tegelijk.

Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage

Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage staat zaterdag 24 september aan de start van de twaalfde editie van Zuiderzee Klassieker. De voormalig topsporter doet mee aan de fietstocht van de stichting om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar spijsverteringsziekten. Dit is hard nodig, gezien deze ziekten de derde grootste oorzaak vormen van alle ziekenhuisopnamen door aandoeningen.

Opgeladen!

Het ambassadeurschap van Uytdehaage sluit naadloos aan op de missie van de MLDS: meer Nederlanders bewustmaken van het belang van een gezonde spijsvertering. De meervoudig wereldkampioen publiceerde onlangs zijn boek Opgeladen! waarin hij pleit voor een gezonde levensstijl op spiritueel, mentaal, fysiek en emotioneel niveau. “Als je goed voor jezelf en je spijsvertering zorgt, en ook voldoende beweegt, kan je een hoop ellende voorkomen”, vertelt Uytdehaage, die 80 kilometer aflegt. “Daarom zet ik me met veel plezier in als ambassadeur van de Zuiderzee Klassieker. En wat is nou mooier om hiervoor zelf op de fiets te stappen en letterlijk in beweging te komen?

Kijk voor alle informatie op ZUIDERZEE KLASSIEKER

Jochem Uytdehaage is ambassadeur van de Zuiderzee Klassieker

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.