Op de fiets naar Neuschwanstein: Schlossparkrunde in de Allgäu

0

Neuschwanstein is een van de mooiste kastelen ter wereld, een echt sprookjesslot. Je vindt het in het uiterste zuiden van Duitsland, in de Allgäu in Beieren. Een prachtig authentieke regio met nog veel meer kastelen. Volg de Schlossparkrunde door de Allgäu en je komt vanzelf langs alle pareltjes!

Het vijf sterren langeafstandsfietspad Schlossparkrunde leidt in vijf etappes over bijna 220 kilometer door de Ostallgäu, langs kastelen en paleizen, meren en bergen. Je fietst hier in het spoor van de sprookjeskoning Ludwig II, die hier overal romantische projecten realiseerde, zoals de koninklijke kastelen van Hohenschwangau en natuurlijk Neuschwanstein. Het uitzicht op het kasteel van een afstandje is al prachtig, maar kijk hier ook zeker even binnen – al is het maar vanwege de geweldige vergezichten die je hier hebt.

E-biken in Beieren

Je rijdt langs Füssen, Lechbruck, Kaufbeuren, Buchloe, Bad Wörishofen, Irsee, Görisried, Nesselwang en Pfronten weer terug naar Füssen. Wissel fietsdagen af met met Kneipp-kuren of heidewandelpaden. De route met matige, soms steile hellingen (e-bike mee!) loopt meestal over landwegen met weinig verkeer en oude spoorlijnen. De tocht kan gedeeltelijk worden ingekort of verdeeld over verschillende trajecten. Dit is een populair vakantiegebied, dus je vindt er een goede infrastructuur voor fietstoeristen.

Beeld: erlebe.bayern

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.