5x Met de fiets eropuit in Auvergne-Rhône-Alpes

0

In de Auvergne-Rhône-Alpes heb je als fietser nog veel te ontdekken. En het is niet allemaal bergop hier! Volg de rivier, ga langs bij de wijnmakers en val aan het eind van de dag binnen bij een traditioneel restaurantje. On y va!

Stalactieten en een kleurrijke show

De grot van Choranche ligt in het hart van de Vercors en is minder bekend bij het grote publiek, maar zeker de moeite waard. Er hangt een feeërieke sfeer door de duizenden stalactieten van kalk: een uniek schouwspel. Daarnaast leven er ‘grottenolmen’, kleine salamanders. In de grootste ruimte van de grot, de Kathedraal, wacht een kleurrijke licht- en geluidshow op je waardoor je de ondergrondse ruimte weer op een hele andere manier beleeft.

Op de fiets langs wijnmakers

Op bezoek bij wijnmakers, ambachtslieden en lokale producenten op de fiets: dat kan via Wine & Ride. Ga een hele of halve dag de hort op en volg een van de drie thematische routes: wijn en gastronomie, wijn en ambachten of wijn en geschiedenis.

Slapen in een bijzondere setting

Het charmante hotel Les Trésoms in Annecy heeft het label Clé Verte en is een ware oase van rust. Het is een plek waar contrasten op harmonieuze wijze samenkomen: art déco met een moderne twist, stad en platteland, het meer en de bergen. Een topverblijf gegarandeerd!

Fietsen langs de Rhône

Al vaker getipt, maar hij mag hier ook niet ontbreken: de ViaRhôna. Deze fietsroute van 815 kilometer leidt helemaal langs de Rhône, via de Alpen, wijngaarden, hooggelegen dorpjes, lavendelvelden en olijvengaarden tot aan de stranden van de Camargue. Er valt genoeg te ontdekken!

Smakelijk Lyon

De gastronomische hoofdstad van Frankrijk! Ga eens naar de typische lokale restaurantjes, de bouchons in de oude wijken voor een echt authentieke ervaring. Gezelligheid en kwaliteit gaan hier gepaard met heerlijke
regionale wijnen en lokale gerechten, zoals quenelles de brochet. Extra lekker na een mooie dag op de fiets.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.