Ontdek de Franse Atlantische kust met deze 6 tips

0

De Franse Atlantische kust is een heerlijk fietsgebied. Verstild, met altijd de zee binnen handbereik. Dit gebied heeft een heel eigen charme. Ontdek deze regio met onze tips! 

Fietseiland Île de Ré

Het Île de Ré is zo’n 30 km lang en redelijk vlak. Tel daar nog ruim 130 km aan fietspaden bij en je hebt een fietsparadijs! Op je tweewieler maak je makkelijk uitstapjes naar de dorpjes, de haven of het strand.

Suppen naar zee

Wil je echt de rust opzoeken en iets heel bijzonders doen? Ga dan eens suppen over de Courant de
Contis in Les Landes. De verandering van het landschap is verrassend: van weelderig groen tot een droog duingebied en last but not least de Atlantische Oceaan.

Eco-lodge aan zee

In de Vendée ligt de duurzaam gebouwde Ferme du Marais Girard, die op fantastische wijze traditionele en hedendaagse architectuur combineert en opgaat in het landschap. Verblijf in een van de vakantiestudio’s of -villa’s en geniet van de omgeving.

Middeleeuwse charme in Guérande

Guérande is een middeleeuwse vestingstad die altijd zeer geliefd is geweest onder de hertogen van Bretagne. Het is een Ville d’art et d’histoire, dus je kunt er veel beleven aan kunst en cultuur. Ook de omgeving is niet mis, met de zoutpannen in het westen en de moerassen van het Regionaal Natuurpark van Brière in het oosten. Goed voor fijne fietstochtjes langs zowel erfgoed als mooie natuur.

Vegan adresje in Biarritz

Xuru is het eerste 100% veganistische en glutenvrije restaurant aan de Baskische kust,
in Biarritz. Alles wordt zelf bereid met verse, biologische producten. Bon appetit!

Ville d’Hiver: een architectonisch pareltje

De historische wijk Ville d’Hiver in de badplaats Arcachon lijkt net een openluchtmuseum. Zet je fiets aan de kant en struin door de straatjes langs de negentiende eeuwse villa’s in uiteenlopende stijlen, wandel door het Parc Mauresque en klim omhoog naar het Sainte-Cécile belvedere voor een mooi uitzicht
over het stadje en de baai.

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.