Tubus Logo bagagedrager Proefrit

2

We testen niet alleen fietsen in onze rubriek Proefrit, ook fietsaccessoires nemen we onder de loep – van trapper tot tandwiel. De Tubus Logo bagagedrager bijvoorbeeld: ‘Deze drager creëert stabiliteit, is robuust, stijf én licht‘.

Proefrit accessoires

Maak je een lange tocht, kijk dan ook naar het gewicht van de drager

Tubus Logo bagagedrager

Het fijne van fietsen is dat je inspanning ontspanning oplevert. Het fijne van goede fietsaccessoires is dat ze je inspanningen ondersteunen. Deze Tubus Logo-drager creëert stabiliteit, is robuust, stijf én licht.

Wil je wat meenemen onderweg, dan is een bagagedrager vanzelfsprekend ideaal. Maar de ene drager is de andere niet. Zo is het goed om naar de dikte van de buizen te kijken. Fietstassen van Vaude, Ortlieb en Agu passen meestal wel omdat ze verstelbaar zijn. Maar soms zijn de buizen te dik. Verder hebben sommige dragers twee ‘rails’, zodat je niet alleen twee tassen kunt ophangen, maar ook óp de drager een tas kunt monteren. Maak je een lange tocht, kijk dan ook naar het gewicht van de drager.

Zijaanzicht van de Tubus Logo

De specs

Het Duitse merk Tubus produceert lichtgewicht bagagedragers van holle stalen buizen. De dragers worden met een machine gebogen en vervolgens met de hand gesoldeerd. Ze zijn erg populair bij toerfietsers door hun stijfheid en robuustheid. Mocht er iets kapot gaan, dan kan een lokale plaatwerker het eenvoudig solderen. Op deze Tubus Logo kun je tassen op meerdere manieren positioneren. De onderste rail heeft stoppers, zodat de tas er niet vanaf glijdt. Gebruik je deze rail, dan wordt het zwaartepunt verlaagd. Dit verbetert de rijstabiliteit van de fiets.

Op de Tubus Logo kun je tassen op meerdere manieren positioneren

Onze mening

Deze bagagedrager kan alles aan. Zelfs op grindpaden en drempels blijft alles netjes op z’n plek. Tassen van Vaude, Ortlieb en Agu passen perfect. Ze klikken makkelijk vast en blijven stevig hangen. Het fietst heel stabiel, ook bij een hoog bagagegewicht. Doordat de drager vrij smal is, steken de tassen minder uit. Ook hangt hij wat verder naar achteren; ver weg van je voeten. Je moet het wel heel bont maken om hem te breken. Zelfs als ze op het vliegveld hardhandig te werk gaan, blijft de drager ongedeerd. Hij ziet er mooi en gestroomlijnd uit. Hier kun je heel wat jaartjes mee vooruit.

Tubus Logo € 89,95 kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Alternatieven

Old Man Mountain
Het Amerikaanse Old Man Mountain is ontstaan uit de behoefte om bagagedragers te maken zonder traditionele montagepunten op een fietsframe – zodat ze op elke fiets passen, zowel voor als achter. Deze Divide bijvoorbeeld of de Elkhorn. Circa € 168,- kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Old Man Mountain Divide-drager

Santos Adventure Rack
Mooi gestroomlijnde en sterke achterdrager, ontwikkeld door Santos en gemaakt in Nederland. Slimme combinatie van hoogwaardig CroMo-staal voor de drager zelf en RVS voor alle bevestigingspunten en de
onderste tasophangstang. € 149,- kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Santos Adventure Rack-drager

Deel.

Over de auteur

2 reacties

  1. Marinus Nicolai op

    Geachte
    Mooie advertorial heb je geschreven. Natuurlijk is de tubus een hele goede in stabiel dragen en makkelijk te monteren.
    Helaas schrijf je niets over de slijtageplekken die de (ortlieb tassen) op de drager maken. Zelfs zo erg dat er diepe plekken worden weggesleten en daarmee ongetwijfeld de sterkte verzwakt. Na twee jaar en diverse lange fietstochten verder moet je de drager zeker vervangen. Dit is toch wel een kritiekpunt!