Gouden tips voor toertochten in Italië deze zomer

0

Advertorial

Of je nu een professionele toerfietser bent of een beginner die voor het eerst off-road terrein wil verkennen, de fietsexperts van Selle Royal hebben het insider-advies dat je nodig hebt om het beste uit je zomeravonturen in Italië te halen.

Perfecte bestemming voor fietsavontuur

De voldoening die je krijgt van een fietstocht over onontgonnen terrein is een zeldzame belevenis, zowel voor beginners als voor doorgewinterde renners. Italië, het land van adembenemende valleien, imposante gebergten, glinsterende meren en wijngaarden, is de perfecte bestemming voor zo’n avontuur – vooral voor degenen die niet eerder zoiets bijzonders meemaakten.

Favoriet? De Veneto

Het gevarieerde landschap biedt spectaculaire uitzichten, invloedrijke cultuur, eeuwenoude monumenten en een wereldberoemde keuken. De Veneto is een favoriete bestemming van het team van Selle Royal. Het Gardameer en de Dolomieten zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit de noordelijke steden en worden doorkruist met ongelooflijke fietspaden die leiden naar beroemde wijngaarden, pittoreske boerendorpjes en eindeloze horizonten.

Comfort staat voorop: 4 tips

Italië biedt talloze mogelijkheden voor trekking op de fiets. Vanaf de fietspaden langs meren en valleien overtreft het ene panorama het andere. Daal af naar een romantische lunchspot, middenin de natuur. Of sla onverwachte weggetjes in, weg van de gebaande paden. Waar je ook heen gaat, je comfort staat voorop. Zonder een goede fiets en een zadel die bij jouw houding en fietsstijl passen, kan je Italiaanse bucketlist echter worden geplaagd door ongemak.

 1. Stel je fiets perfect af
  Neem bij voorkeur je eigen fiets mee op reis. Dit zorgt ervoor dat je je vanaf dag één kunt genieten van de omgeving en voorkomt dat je wordt afgeleid door het ongemak van een onbekende fiets. Het is van cruciaal belang dat comfort voorop staat, of je nu korte ritten plant of lange dagen maakt op oneffen paden.
 2. Kies het juiste zadel
  Om gevoelloosheid, spanning en pijn te voorkomen, is het belangrijk om het juiste zadel voor je rijhouding te kiezen. Het verkeerde zadel kan rug-, hand- en kniepijn veroorzaken wanneer je je lichaam verschuift om de slechte zadelondersteuning te compenseren. Het veroorzaakt ook direct ongemak aan je bekken en billen. Dit kan met name een probleem zijn bij de overgang van de gladde straten van de stad naar onverharde wegen.

  Nieuw!
  Om fietsers te ondersteunen die een avontuur op nieuw terrein willen beleven, heeft Selle Royal een nieuw zadel ontworpen, de EXPLORA. Dit zadel integreert optimaal comfort en state-of-the-art ondersteuning en is tegelijkertijd volledig waterdicht. Geconstrueerd om de overdracht van trillingen van ruwe paden te minimaliseren en voorzien van een ergonomisch middenkanaal, verlicht de Explora de druk op het perineale gebied. De Explora is verkrijgbaar in drie modellen – Athletic, Moderate en Relaxed – om de ideale mix van comfort en ondersteuning te bieden tijdens korte en lange ritten over wisselend terrein, ongeacht je favoriete rijpositie.

 3. Vergeet niet te eten en te drinken
  Het is essentieel dat je je energieniveau in de gaten houdt en dat je niet teveel vocht verliest. Dit is vooral belangrijk als je een langere rit maakt dan gewoonlijk. Door regelmatig een kleine snack te eten en voldoende water te drinken, zullen je inspanningen gemakkelijker aanvoelen – maar zorg ervoor dat je genoeg ruimte overhoudt voor gelato! Italië staat bekend om zijn culinaire hoogstandjes, zoals ijs, verse pasta, pizza en lokaal geteelde groenten. Die zijn vaak zelfs een omweg waard.
 4. Rij veilig
  We raden je aan om vóór vertrek een bestemming in gedachten te hebben – of het nu het volgende hotel is, een onmisbare lunchlocatie of het treinstation om naar huis terug te keren! Een mobiele telefoon en misschien een gps-apparaat kunnen ervoor zorgen dat je op koers blijft. Neem ook een fietskaart mee, voor het geval je je weg op de traditionele manier moet vinden.

Genieten!

Italië zien vanuit het zadel van je fiets is een fantastische belevenis. Kies een zadel dat bij je rijstijl en de ondergrond van het terrein past, eet en drink voldoende, rij voorzichtig en plan waar je naartoe gaat. Dat zal je comfort alleen maar ten goede komen. Zo heb je de rust om met al je zintuigen van de omgeving te genieten.

Explora ligt al in de winkel en is vanaf juli online te koop. Meer informatie vind je hier via de WEBSITE VAN Selle Royal

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.