Fietsen in de Franse Alpen: ontdek Morzine en Avoriaz

0

Zin om te gaan fietsen in de Franse Alpen? Morzine en Avoriaz vormen samen een topbestemming voor fietsers. Met 16 uitgestippelde routes, 1200 km aan fietspaden, e-bike verhuur en mountainbike initiaties kun je hier alle kanten op. We tippen je meteen een fijn hotel met e-bike verhuur en leuke boomhutten!

Morzine is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets, Avoriaz is een autovrije wintersportplaats die mooi is ingebed in de rotsachtige omgeving. Beide dorpen liggen in het noordelijke gedeelte van de Franse Alpen, de Haute Savoie. Fietsen in Morzine en Avoriaz is een feestje. Kies je een van de uitgestippelde routes dan wordt je verwend met een kaart met een gedetailleerde beschrijving waar je alle essentiële informatie in terugvindt – van afstand, helling, profiel en geschatte tijdsduur tot gedegen advies voor een veilige reis. Alles wat Morzine en Avoriaz te bieden hebben op het gebied van fietsen is te vinden op deze site.

Morzine: hotspot voor fietsers

Morzine heeft het label ‘Accueil vélo’ gekregen, dus je weet dat je hier goed zit als fietser. Er zijn speciala fietsaccommodaties (let op het label ‘Hébergement Cyclo’) die een warm welkom bieden aan fietsers, je vindt er sportwinkels die gespecialiseerde diensten aanbieden zoals het tunen en repareren van fietsen, en informatieborden door de hele regio die informatie verstrekken aan fietsers. Hier zie je altijd op welke hoogte je zit, de afstand tot de pas, het hellingspercentage en nog meer. Tip: vanaf deze zomer zal Hotel La Clef des Champs in het centrum van Morzine voorzien van 6 elektrische fietsen en oplaadpunten. Heb je trouwens eens zin om te mountainbiken, dan is dit dé plek. Morzine wordt beschouwd als MTB-mekka met 600 km aan mountainbikeroutes. Beetje te pittig? Er is ook 400 km aan speciale eMTB-routes uitgestipeld!

Boomhutten, e-bikes en mountainbikes in Avoriaz

Vanaf het centrum van Avoriaz fiets je zo het Lil’Stash bos in – alleen te bereiken te voet of met de fiets. Boomhutten en loopbruggen verbinden de majestueuze naaldbomen hier. Een magische plek midden in de natuur. In Avoriaz zijn veel e-bike routes uitgezet voor ieder niveau: groene en blauwe routes voor liefhebbers van rustige ritten in de buurt van Lindarets en Super Morzine, rode routes voor wie uitdaging zoekt op de Crêtes van Zore of in de wilde natuur bij de Brochaux waterval. Je kunt hier ook op pad met e-MTB instructeurs, vanuit het Maison de la Montagne in Avoriaz!

Beeld: Toerisme Morzine en Avoriaz   

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.