Fietsen op Malta

0

Aangeboden door FTI

De mooiste fietsroutes op Malta

Fietsen is  één van de beste vervoersmiddelen op het gebied van milieu, economie en gezondheid. Op de fiets kun je gemakkelijk veel bewonderen in een korte tijd en als een echte local het gebied verkennen. Malta is een relatief klein eiland dat spectaculaire uitzichten biedt die met de fiets gemakkelijker te bereiken zijn dan met een auto. Er is geen betere manier om de smalle dorpsstraten te verkennen en door de Maltese landweggetjes vol met historische en culturele bezienswaardigheden te fietsen.

Op Malta zijn in de afgelopen jaren (dankzij geld vanuit de Europese Unie) meer dan duizenden kilometers aan fietspaden aangelegd, waardoor je op een milieuvriendelijke manier het prachtige eiland kunt ontdekken. Genieten van een fietsvakantie is op dit eiland geen probleem. Er zijn meer dan 300 zonnige dagen per jaar op Malta, dus goed weer kun je op rekenen. Samen met de naastgelegen eilanden Gozo en Comino kun je een fietsroute kiezen die bij jou past. De steden en dorpen liggen dicht bij elkaar en zijn met weinig inspanning te bereiken. Ontdek de mooiste fietsroutes. Lees snel verder!

Fietsen door het land

Om de keuze gemakkelijker te maken hebben wij de mooiste fietsroutes voor je uitgekozen. Een van de routes ligt in het noordwesten van Malta, waarbij je 34 kilometer aflegt. Van Rabat naar Dingli, Baħrija, Mġarr, Mosta, Mdina. Rabat is een regio vol historie, daar bevinden zich de bekende Catacomben van Sint-Paul en Sint-Agatha die in de Romeinse tijd gebruikt werd als begraafplaats. Onderweg naar Dingli en Baħrija heb je een prachtig uitzicht over de kliffen. Je kunt de route vervolgen naar het bruisende Mosta dat bekend is door de Rotunda Santa Marija Assunta: een kerk dat gebaseerd is op het Pantheon uit Rome. De fietsroute eindigt in Mdina, een stad omringd door muren. Deze stad is vooral bekend om haar gebouwen uit de Middeleeuwen en de Baroktijd. Deze route is ongeveer in 2,5 uur af te leggen en voor iedere beginner geschikt.

Fietsen op Gozo

Een schilderachtige route op het grootste eiland van Malta. Het is een route die vertrekt vanuit de haven van Mġarr; het grootste vissersdorp op Gozo met een historische jachthaven, waar de Gozo-veerboot aankomt waardoor het gemakkelijk te bereiken is. Deze fietsroute brengt je door de pittoreske dorpjes Ghajnsielem, Xewkija, Sannat, Victoria (Rabat), Kercem, San Lawrenz, Gharb, Zebbug, Xaghra, Nadur en Qala. Dit is een route van 42 kilometer van ongeveer 3 uur fietsen, waardoor je een rondje maakt over het gehele eiland. De hoogtepunten van deze route zijn onder andere het uitzicht op het Gozo-kanaal, de Qbajjar-zoutpannen, de kliffen langs Wied il-Ghasri en Ramla Bay en is meer geschikt voor gevorderde fietsers. Hetis een bewegwijzerde route, maar er is uiteraard ook de mogelijkheid om af te wijken en de gebieden verder te verkennen. Gezien de grootte van het eiland is de weg kwijt raken bijna onmogelijk.

Fietsen op deze eilanden is het beste tussen de maanden oktober en mei kun je er altijd voor kiezen om vroeg op pad te gaan of wat later op de dag als het koeler is. Er zijn genoeg fietsverhuur en reparatiebedrijven rond het eiland. Boek je Malta vakantie bij FTI.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.