Ga eens e-mountainbiken vanuit dit nieuwe hotel in de Dolomieten

0

Hotel Granbaita Dolomites in Gröden/Val Gardena opent zijn deuren op 4 juni 2022: precies op tijd om een van de mooiste seizoenen in de Dolomieten te beleven. De sneeuw glinstert nog op de hoogste toppen terwijl je geniet van de groene weiden in het dal en ontelbare bloemen op de bergweiden. De vroege zomer staat niet voor niets bekend als de ‘secret Dolomites’, de geheime Dolomieten.

Met de plaatselijke gidsen van het nieuwe hotel Granbaita Dolomites ontdek je de mooiste plekjes in de natuur. Dagelijks zijn er diverse wandel- en mountainbiketochten waar je als hotelgast gratis gebruik van kunt maken. Een van de favoriete tochten leidt naar het ‘Lech de Ciampedel’, een jadegroen meer dat aan het begin van de zomer uit het niets opduikt bij Wolkenstein/Selva in het ongerepte Langental/Vallunga. Na een paar weken sijpelt het water weer weg in de bodem en blijven weideland en zomerbloemen achter. De wandeling leidt door de zeven kilometer lange kloof naar de met bloemen bezaaide weide ‘Pra da rì’.

Gratis fietskaart en fietsexcursies

De prachtige Dolomieten bieden wandel- en fietstochten van elke moeilijkheidsgraad. ’s Zomers kun je met de liften vlot de bergen in. Mountainbikers kunnen dan de vier Ladinische valleien of de beroemde “Sella Ronda” met de fiets verkennen. Hotel Granbaita Dolomites biedt een allinservice met gratis huur van e-mountainbikes van de nieuwste generatie. Keertje wandelen? Stokken en rugzakken kun je lenen bij de receptie. Een deskundig team geeft je graag tips als liever individuele bergtochten maakt. Met de Komoot-app kun je een gratis wandel- en fietskaart downloaden. Mochten de liften nog gesloten zijn vlak voor het hoogseizoen, dan brengt de hotelshuttle wandelaars en fietsers comfortabel naar het startpunt van de tocht.

Lekker luxe fietshotel met spa

Het Granbaita Dolomites is een vijfsterrenhotel dat luxe, elegantie en gedreven gastvrijheid combineert. Dit hotel van de familie Puntscher-Perathoner ontvangt je in luxueuze, grote ruimtes met veel licht. Na je fietstocht duik je de mooie Savinela SPA in met zeven verschillende sauna’s. Je hebt de keus uit een hotel-restaurant en gastronomische restaurant Granbaita Gourmet, maar er worden ook culinaire avonden georganiseerd zoals een kaasproeverij tot een flambeeravond. In je kamer vind je een sfeervolle open haard om na te genieten van je dag. Hier kom je niets tekort!

Beeld: Granbaita Dolomites & Wisthaler Photography

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.