Tip: oestersafari vanuit het nieuwe Deense Wadden Sea Centre

0
Het nieuwe Deense Wadden Sea Centre is dé plek om je ontdekkingstocht van het Deense gedeelte van de Waddenzee te starten. Ga mee op oestersafari en smul van al het lekkers van de zee!

Nationaal Park Vadehavet (Waddenzee) is het grootste nationale park in Denemarken. Het Wadden Sea Centre, misschien wel het mooiste bezoekerscentrum van het hele Waddengebied, is dé plaats om je ontdekkingstocht door het Nationaal park Waddenzee te beginnen. Pik de moderne tentoonstelling ‘De Trekvogels van de Waddenzee’ mee in dit prachtige architectonische gebouw.

Op oestersafari in de Waddenzee

Nog veel leuker zijn de vele excursies onder begeleiding van een professionele gids die alles kan vertellen over het Deense waddengebied. Signe Bøgh Tonnesen werkt hier als natuurgids en bioloog. Ze laat je graag kennismaken met de bijzondere natuur hier. Van zeehondensafari tot oester-, mossel- of Schnapps-tour, er is voor elk wat wils. Bij de oestersafari gaat er meteen een mesje mee en desgewenst ook een citroentje en bubbels om de delicatessen meteen te verorberen.

Fietsen langs de Deense Waddenzee

Het Deense Waddengebied nodigt uit tot lange fietstochten. De Westkust Route neemt je mee langs de kust, vanaf de Duitse grens. De Ho Bugt met het eilandje Langli en het schiereiland Skallingen vormen samen een van de meeste ongerepte natuurlijke landschappen van het hele waddengebied. De Waddeneilanden Rømø, Mandø and Fanø liggen in als een kralenketting langs de kust en hebben elk hun eigen unieke sfeer. Hier kun je genieten van de zee, een ontspannen strandwandeling maken of door de duinen dwalen. Ook vind je op de eilanden prachtige bossen en heidegebieden. Het dorpje Sønderho op Fanø is zo pittoresk, dat mag je niet missen. En vergeet niet te smullen van nog meer lekkers uit de zee!

 
Beeld © Mads Tolstrup

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.