Floriade Expo 2022 is geopend, fiets eens langs!

0

Zin in een bijzonder uitstapje? Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 is tot en met 9 oktober 2022 te vinden bij Almere. Hier ontdek je oplossingen die steden leuker, mooier en duurzamer maken. Floriade vindt slechts één keer in de 10 jaar plaats, dus mis het niet!

De missie van Floriade is helemaal van deze tijd, inspirerend en urgent. Tegelijkertijd is het ook ‘gewoon’ een lekker frisse en fleurige bestemming voor een dagje uit, met al het bloeiende groen. Geniet van de geur en kleur van bloemen, planten, groenten en fruit. Op de Expo kun je landenpaviljoens bezoeken waar landen hun cultuur, planten, bloemen en lokale innovaties laten zien voor groene steden. Nederland is natuurlijk goed vertegenwoordigd. Ook is er ruimte voor cultuur met livemuziek, podiumvoorstellingen en beeldende kunst.

Duurzaam

Zin in een kopje koffie met iets lekkers, een tussendoortje, een lunch of een diner? Bij Floriade Expo 2022 kies je uit een gevarieerd aanbod eten en drinken. Mét aandacht voor gezondheid en duurzaamheid, passend bij de gezonde, groene en leefbare steden die centraal staan op de Expo.

Boottochtje & fietsroute

Ga je naar Floriade met de fiets, dan kun je die veilig achterlaten in de gratis fietsenstalling bij de ingang. Ook leuk: ga je bezoekje van start met een boottocht over het Weerwater! In Almere Centrum stap je aan boord van een van de elektrische boten die je naar het Floriade-park brengt. De kapitein vertelt je tijdens de vaart van alles over Floriade en Almere. Pik meteen een leuke fietsroute mee – een ‘groene’ natuurlijk zoals de Bevertrail door de Stadsbossen, van Staatsbosbeheer. Zo ontdek je nog veel meer natuur rond Almere!

Beeld: Floriade Expo 2022

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.