Fietsen door Le Havre-Étretat: 5 groene tips

0

Tegen 2030 wil Frankrijk de groenste en meest fietsvriendelijke vakantiebestemming ter wereld zijn. Maar ook nu is Frankrijk al een ideale bestemming wat betreft duurzaam toerisme. Op de fiets door Le Havre-Étretat kom je tal van leuke initiatieven tegen.

Frankrijk is een goede keuze voor een duurzame vakantie. Het vliegtuig kun je immers makkelijk inruilen voor de trein en er bestaan allerlei duurzaamheidslabels voor horeca en accommodaties, zoals het EU-ecolabel, Clef Verte en het nieuwe groene pictogram van de Michelingids. Wist je dat het sterrenklassement van hotels gemoderniseerd wordt door het aantal sterren ook af te laten hangen van duurzame en ecologisch verantwoorde initiatieven, zoals zuinig water- en energieverbruik en digitalisering?

E-biken of steppen door Le Havre-Étretat

Le Havre-Étretat is al aardig aan de weg aan het timmeren wat betreft fietsvriendelijkheid. Hier kun je de stad ecologisch verantwoord ontdekken met twee opties: op een (elektrische) huurfiets, of met een van de nieuwe
elektrische steps. Deze kunnen door iedereen en op elk tijdstip worden gebruikt, beschikken over geolocalisatie en zijn op meer dan 80 punten in de stad te vinden. Je betaalt 1 euro om ‘m van het slot te halen en daarna 15 cent per minuut. Er zijn ook dagkaarten beschikbaar. Handig!

Streekproducten proeven in Le Havre

Wat van dichtbij komt is lekker – en duurzaam! Het scheelt enorm als je voedsel niet per vliegtuig hoeft te vervoeren. Van tweesterrenrestaurant tot eenvoudige bistro, de horeca van Le Havre gaat helemaal local. Zo werkt Le Margote in de wijk Saint-François met seizoensproducten afkomstig van producenten binnen een straal van 50 kilometer voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Je proeft er groente en fruit uit Octeville, maar ook vis uit Fécamp. Ook eigenlijk wel zo leuk!

Verklein je eco footprint bij Nomad Hotel

In dit hotel wordt de prijs van een kamer bepaald door het verbruik van water, elektriciteit en handdoeken door de gast. Het verkleinen van de ecologische voetafdruk vormt de ruggengraat van deze accommodatie, wat je onder andere terugziet in de architectuur met gerecyclede materialen, het gebruik van zonnepanelen en het opvangen van regenwater.

En ook: zomerfestival Le Havre

Als je toch koers zet naar Le Havre, pik dan deze zomer een leuk festival mee! De havenstad verandert in een compleet openluchtmuseum met tijdens Un été au Havre. Kunstenaars nemen de openbare ruimte over met tijdelijke of permanente kunstwerken. Straten, pleinen, gevels, tuinen, fonteinen… de stad is hun canvas!

Verken meteen de stranden en kliffen

De kust is hier spectaculair, dus maak hier ook zeker een mooie strandwandeling. Het strand van Tilleul is wat minder bekend en wordt omringd door de kliffen van Étretat. Je kunt er wandelen over het langgerekte kiezelstrand en bij eb zijn er zandbanken te zien. Prachtig gelegen tussen de rotsformaties Courtine
en Le Fourquet.

Beeld: Tourisme Le Havre-Étretat

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.