Ontdek natuurpareltjes bij Utrecht: van Bomenmuseum tot Historische Theetuin

0

In de Kromme Rijstreek, op steenworp afstand van de stad Utrecht, geniet je volop van de natuur. Binnenkort valt de nieuwe uitgave van FietsActief weer bij je op de deurmat, met de gratis streekgids Kromme Rijn vol tips voor deze bijzondere regio en natuurlijk een mooie eigen fietsroute. Maar we hebben nog twee extra afstappers die we je niet willen onthouden!

Een bomenmuseum, hoe kom je erbij? Nationaal Bomenmuseum is uitgegroeid uit het voormalige arboretum van de Utrecht Universiteit. Het Bomenmuseum in Doorn bezit een wereldberoemde collectie bomen en struiken uit alle delen van de wereld, verzameld tijdens expedities of als zaad geruild met andere botanische tuinen. Sommige planten zijn erg zeldzaam. Bijzonder om mee te pikken!

Theetuin in de Kromme Rijnstreek

Historische Theetuin Bartiméus vind je hier vlakbij. Bij Bartiméus leven en werken mensen met een visuele beperking. Deze prachtige theetuin ligt diep in de bossen verscholen. In de moestuin met het rosarium zaaien en oogsten ze allerlei groenten, kruiden en fruit. Als het fruit rijp is, bakken ze er taarten van om te verkopen in het theehuis.

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.