Duurzaam fietsadres – met een van de mooiste terrassen op de Wadden

0

Een van de mooiste terrassen van de Wadden vind je bij Stayokay Terschelling. Een super uitvalsbasis voor je fietsvakantie, net gerenoveerd (waar ze een duurzame prijs voor hebben gewonnen). Ook een leuke stek als start of pauzeplek tijdens je fietstocht, met fietsverhuur en oplaadpunt!

Stayokay Terschelling is compleet vernieuwd om voor iedereen een fijn adresje te zijn, van gezinnen tot individuele reizigers, groepen en zakelijke gasten. Daarnaast willen ze graag de band met de lokale gemeenschap versterken en een fijne ‘huiskamer op West-Terschelling’ zijn. Het nieuwe interieur past goed in de natuurlijke omgeving, een ode aan deze unieke plek aan het wad.

Het mooiste terras van Terschelling

Het hostel in West-Terschelling heeft een sfeervolle bar, restaurant, zit- en speelkamer, een grote tuin rondom en misschien wel het mooiste terras van het eiland met prachtig zicht op het wad en baai Dellewal. Stayokay heeft verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Bij het renoveren van het hostel is waar mogelijk gebruik gemaakt van circulaire materialen. Ook is er goed gekeken naar manieren om energie en water te besparen. Het grootste deel van de oude inboedel is verkocht, weggegeven of gerecycled. De medewerkers werken in gerecyclede bedrijfskleding en in het restaurant zijn verantwoorde, biologische producten verkrijgbaar. Ook gasten worden betrokken: door ze te vragen korter te douchen en afval te scheiden bijvoorbeeld. Als beloning voor hun inspanningen mochten ze hier de Plasticvrij Award 2021 in ontvangst nemen.

Gratis fietsroute West-Terschelling

Met deze gratis culinaire fietsroute vanuit West-Terschelling ontdek je nog veel meer leuke adresjes om even af te stappen voor de lunch of een kop koffie met iets lekkers. Of ga even langs bij een zelfpluktuin! De route is 40 km en leidt je door de mooie dorpen van Terschellling helemaal naar Oosterend. Je fietst een heel eind langs het wad, maar ook door de duinen. Een lekker afwisselende tocht!

Beeld: Taco van der Werf

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.