Tips voor een top fietsvakantie in de Franse Ardennen

0

Lijkt het je leuk om te fietsen in de Franse Ardennen? Hieronder een actueel overzicht van fietsroutes, met gratis (online) gidsen en brochures! Allez, on y vas!

Franse Ardennen: fietsroute Trans-Ardennes

Deze fietsroute van 130 kilometer, van Givet naar Mouzon, leid je door het natuurlijke en culturele erfgoed van de Ardennen. Je volgt steeds de loop van de rivier langs tal van activiteiten en gastronomische stopplaatsen.

Tip: vanaf de Trans-Ardennes kun je de voie verte van Ennemane naar Remilly-Aillicourt nemen, maar ook de toeristische route TransSemoysienne vanaf Monthermé. De Trans-Ardennes is vanuit Givet, in het noorden van de Ardennen, verbonden met het Belgische fietsnetwerk RAVEL. De Trans-Ardennes is ook een van de verbindingen met de internationale Maasfietsroute: EuroVelo 19.

De toekomstige voie verte Sud Ardennes zal aansluiten op de ‘voie verte Trans-Ardennes’ vanaf 2023, dan is het plaatsje Pont-à-Bar verbonden met de grens van de Aisne over een lengte van 110 kilometer. HIER VIND JE EEN HANDIGE GIDS om je reis voor te bereiden: waar huur je fietsen, wat is er te zien, waar kun je slapen en eten. EN HIER VIND JE DE BROCHURE.

Je volgt steeds de loop van de rivier

De voie verte van Ennemane

DEZE FIETSROUTE vertrekt vanuit het dorp Racourt-et-Flaba en volgt 9 kilometer lang de rivier Ennemane. In Remilly-Aillicourt kom je uit op de Maasfietsroute. De route volgt de voormalige spoorlijn. De bewegwijzering, gemaakt in samenwerking met lokale historici, benadrukt deze historische rijkdom. De route slingert op een hoogte van 3 meter tussen de bomen en volgt de loop van het water. In vochtige gebieden fiets je via pontons verder!

Nieuwe online fietsgids

Weten waar je moet zijn? In DEZE ONLINE GIDS vind je beschrijvingen en tips voor  fietstochten, mountainbiketochten, kaarten, foto’s, hoogteprofielen en gpx-bestanden. Een gratis brochure met fiets- en wandelroutes kun je HIER AANVRAGEN.

Overzicht van alle outdooractiviteiten in de Franse Ardennen

Alle sport- en recreatiemogelijkheden in de vrije natuur zijn verzameld op DEZE KAART van het netwerk ‘Ardennes, Nature & Aventures’. Hierop vind je wel 30 aanbieders van onder meer survivalcursussen, wandeltochten, fietstochten, tochten op een paard of ezel, op een familiefiets, kanotochten, op een segway, huifkartochten, op een elektrische step, activiteiten rondom duurzame ontwikkeling, klimparken… je hebt de keus!

Beeld: Visit Ardenne

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.