Het fietsleed dat een lekke band heet

0

Is er iets leukers dan fietsen? Nee, toch? Maar hoe leuk een tocht maken ook is, er zijn altijd zaken die minder leuk zijn aan deze activiteit, Vandaag hebben we het over het fietsleed dat lekke band heet.

Hoezo hebben we dat niet bij ons?

Opnieuw haal ik de fietstas, mijn handtas en de rugzak van mijn man overhoop.
‘Het zit er echt niet in,’ jammer ik.
‘Hoezo niet?’ krijg ik als weerbarstige reactie terwijl zijn blik over de opeenhoping van spullen gaat.

Een nieuwe lente

De narcissen kleuren de groene grasvelden zachtgeel en hier en daar piepen de paarse kopjes van de krokussen ook alweer boven de grond. De dagen worden langer en de zon laat zich steeds vaker zien. De winterjas kan in de kast. Het voorjaar staat voor de deur. Elk jaar getijde is fijn om de fiets uit de schuur te halen, maar ik geniet net een beetje extra van de tocht, wanneer die eerste lente zonnestralen langs mijn wangen aaien.

Hebben we alles?

Het is een zonnige zondagochtend, de zonnestralen piepen langs de zonwering de slaapkamer binnen. Alsof ze willen zeggen; ‘Opstaan, tijd om een fietstocht te gaan maken!’ Maar altijd te graag laat ik me door dat advies leiden. Fris gedoucht, met een croissant in mijn mond, scharrel ik door het huis. Thermoskan, Check. Picknickkleed. Gevonden. Vershouddoosjes gevuld met aardbeitjes. Jazeker!

‘Hebben we alles?’ vraagt manlief als hij de schuurdeur op slot draait.
‘Ik zou niet weten, wat we vergeten kunnen zijn,’ antwoord ik vrolijk.

Nee! Lekke band!

‘Schat….., kun je even wat zachter rijden? Volgens mij heb ik een lekke band.’ Een lekke band is precies waar ik op deze prachtige dag – op elke andere dag overigens ook niet – niet op zit te wachten. Eenmaal afgestapt, hou ik mijn oor naast mijn voorwiel. Een zacht sissend geluid bevestigt mijn vermoeden.

Gelukkig blijf onze manspersoon optimistisch. ‘Lekke band, geen probleem, die plakken we even en dan kunnen we daarna weer verder,’ Zo gezegd…….

Niet gedaan. Van alle spullen die ik inpakte om de lente te vieren, vergat ik uitgerekend het bandenplaksetje.

Lees ook: Tien tips tegen panne

Het fietsleed dat een lekke band heet.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.