Beste fietsroutes in Groningen: 5 x op de pedalen

0

Fietsactief zet elke maand de leukste routes in een van de Nederlandse provincies op een rijtje. We trappen af met de beste fietsroutes in Groningen. Er gaat tenslotte niets boven Groningen.

Beste fietsroutes in Groningen: Route Paterswolde

Vanuit de gelijknamige provinciehoofdstad Groningen trap je ruim 40 kilometer langs meren en door dichte bossen. Paterswolde met ruim een dozijn aan rijksmonumenten heeft niet voor niets de status van beschermd dorpsgezicht. De ideale plek om het zadel even te verruilen voor een plaatsje om de inwendige mens te verwennen.

Bekijk hier de hele route.

Route Paterswolde

 

Poëzie op de fiets

In en rond de stad Groningen zijn in de afgelopen jaren 350 gedichten geplaats op de mooiste fietsroutes in de provincie. Zo geniet je niet alleen van de prachtige natuur om je heen, maar maak je tevens kennis met indrukwekkende woordkunstwerkjes.

Check voor meer informatie de website van Visit Groningen

Beste fietsroutes in Groningen: LF Kustroute

Van de 610 kilometer lange Kustroute, voert ongeveer 90 kilometer door de provincie Groningen. Een fietstocht over dijken die het woeste zeewater moeten weren, maar ook door de natuurgebieden Lauwersmeer en de Dollard. En nu maar hopen dat je wind mee hebt.

Wat dacht je van een tocht door Noordoost-Groningen?

Noordoost-Groningen heeft nu niet direct de naam als fietswalhalla, toch doe je dit stuk van de provincie en jezelf tekort als je hier niet op de pedalen stapt. Een tocht langs statige boerderijen, het Oldambtmeer en gastvrije horeca wacht op je.

Route Blauwestad – ‘Waterfietsen’ in Noordoost-Groningen is te lezen als premium artikel

Beste fietsroutes in Groningen: Route Wedde

Ah, wat een fijne route is dit! Bijna 60 kilometer fietsen langs de lommerrijke stroomdal van de Ruiten Aa, een must go voor de natuurliefhebbers onder ons. Een tocht vol hazen, reeën en fazanten, die zich verschuilen langs de randen van de dichtbegroeide bossen op het traject. Tel daar ook nog een interessante vesting en charmante dorpen bij op en je weet dat je deze route niet langer links kan laten liggen.

Lees hier het hele artikel ‘Route Wedde – De romantiek van de Ruiten Aa’

Wat is volgens jou de beste fietsroute in Groningen?

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.