Slaap eens in het vernieuwde Kasteel Westhove bij Domburg (+routetip!)

0

Kasteel Westhove, het pand waarin Stayokay Domburg is gevestigd, is een super uitvalsbasis aan de Zeeuwse kust. Je logeert er in een prachtig park aan de rand van Domburg en de duinen. Het is compleet gerestyled, passend bij de historie en karakter van het pand. Met fietsverhuur en oplaadpunt!

Stayokay Domburg is ademt nu overal het thema “Ridders en Kastelen”. Zo zijn de oude stoelen gerecycled en voorzien van prints met riddertaferelen. In het restaurant staan grote buffetkasten gevuld met antiek keukengerei en naast de receptie houdt een eeuwenoude ridder in harnas de wacht. Ook het Zeeuwse landschap met de befaamde Zeeuwse luchten zijn in grote prints op de muren terug te vinden. Het terras heeft een make-over gekregen en is weer klaar voor ontvangst van gasten.

Duurzaam en historisch, met privé kamers

Het hostel is gevestigd in kasteel Westhove, de slaapkamers zijn verdeeld over twee koetshuizen. Je overnacht er in een privékamer met eigen badkamer, geen gedeelde slaapzalen dus zoals je misschien bij een jeugdherberg zou verwachten. Dit is een hostel nieuwe stijl! Een heerlijk ontbijt is inbegrepen. Voor een drankje, een lekkere lunch of diner kan je terecht in de gezellige bar, op het terras aan het water en in het sfeervolle restaurant. Wist je trouwens dat ze in dit hostel zoveel mogelijk biologische producten serveren en ze een eigen kruidentuin hebben? Lekker duurzaam!

Op ontdekking: Domburg & Terra Maris

 

Domburg is dé badplaats van Zeeland. De perfecte plek om te zonnebaden of heerlijk uit te waaien. Stayokay Domburg ligt op 5 minuten loopafstand van het strand: heerlijk tussen bos en duinen. Wil je meer te weten komen over het Zeeuwse landschap? Bezoek dan het naastgelegen museum Terra Maris, in de oranjerie van het kasteel. Hier heb je ook toegang tot de uitgestrekte tuinen met de nagebouwde motte.

Ku(n)stpicknickplekken fietsroute

Natuurlijk ga je ook lekker fietsen. Vlakbij, in Oostkapelle, stap je op de Ku(n)stpicknickplekken route, een speciale thema fietsroute door Walcheren langs kunstzinnige picknickplekken (26 km). Een toepasselijke route voor zo’n stijlvolle uitvalsbasis. De Ku(n)stpicknickplekken zijn ontworpen door Joke de Witte en gemaakt door Smederij Ido Matthijsse. Het idee van de kunstwerken is ontstaan door een groep recreatieondernemers uit de gemeente Veere, die een blijk van waardering wilde geven aan de makers van het fietsknooppuntennetwerk door Zeeland. Zij wilden dit netwerk nog mooier maken en daar een themaroute van maken. Na je tocht doe je bij Kasteel Westhove nog even een drankje in de bar voor je je opmaakt voor het diner. Die hostels zijn niet meer wat ze geweest zijn… gelukkig maar!

Beeld: Taco van der Werf

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.