Fietsen & kamperen in Oostenrijk: ontdek Zirbenland – met fietsknooppunten

0

ADVERTORIAL

Zirbenland ligt in het hart van Oostenrijk. Een uurtje van Graz strekt zich deze prachtige groene regio uit in de vallei van de Mur. Een fijne plek voor fietsers, met prachtige knooppuntenroutes: een unicum in het land. 

Fietsen in Oostenrijk

Je fietst vanaf 50plus Campingpark Fisching zo het netwerk op

Fietsen in Oostenrijk

De koningin van de Alpen wordt de Zirbe ook wel genoemd. Je komt de den overal tegen in Zirbenland, het groene hart van Steiermark, een deelstaat in het zuidoosten van Oostenrijk. Dus ook op de fietsroutes die je er kunt rijden, over vlak en heuvelachtig terrein.

Het fietsnetwerk NIMM’S RADL MURTAL – ofwel ‘pak de fiets in het Mur-dal’ – vormt een web van fietsvriendelijke wegen in de brede vallei van de Mur-­rivier. Het werkt met knooppunten, net als in Nederland en België, zodat je eenvoudig van nummer naar nummer rijdt. Routes plannen en onderweg aanpassen gaat daardoor in een handomdraai.

Kijk, je hangt de knooppunten van je route zo aan je fiets

Nimm’s Radl Murtal routeboekje

Er zijn ook 10 kant-en-klare themarondjes in een routeboekje, van vals plat tot kuitenbijters. De Murtal Tour is er eentje van. Het is een route van 47 kilometer, onder meer langs het Red Bull Ring-circuit en de leuke Zirben­shop in Weißkirchen in Steiermark. Op DEZE PAGINA vind je meer informatie over het fietsnetwerk.

En voor het geval dat: een van de oprichters van energiedrankgigant Red Bull gaf zeven jaar geleden duizend fietsen cadeau aan de regio, waardoor je nu als bezoeker goedkoop een citybike of mountainbike kunt huren.

Fietsen in Oostenrijk

In de regio kun je heerlijk eten!

Mooie standplaats: 50plus Campingpark Fisching

In Steiermark vind je bovendien een mooie campingstandplaats voor volwassen fietsers: 50PLUS CAMPINGPARK FISCHING. Het is er lekker rustig door de afwezigheid van kinderen en honden. Er is een zwemvijver in de natuurtuin, een restaurant met heerlijke lokale producten en er zijn ook fijne appartementen: de Komfort Appartements Zirbenland. Je slaapt dan in een interieur van alpendennen, waar het heerlijk ruikt naar hout. Op DEZE PAGINA vind je meer informatie over de camping.

Fietsen in Oostenrijk

Na een fietstocht je voeten even opfrissen op het Campingpark? Zo gepiept. Zwemmen kan ook in deze vijver.

Land van Zirben

De Zirbe is een dennensoort die op grote hoogte groeit. En ja, in deze streek doet hij het bijzonder goed. Van het hout maakt men bedden en kasten, van de olie huisparfum, en de houtsnippers verdwijnen in kussens en mandjes voor in de slaapkamer. De dennensoort wordt ook een hele reeks positieve eigenschappen toegedicht. Dus probeer ook eens een Zirbenschnaps na je fietsrit: die is lekker, en wie weet ook nog gezond. Proost!

Kijk ook op DEZE PAGINA ZIRBENLAND voor informatie over de appartementen met bedden van Zirbe-hout.

Mooie omgeving? Check. Fijne routes? Check. Lekker eten? Check. Lekker slapen? Ook al helemaal in orde. Het resultaat? Pure ontspanning.

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.